31.10.2010. / 11:12

Autor: Nacional.hr

Istraga o 'dileru' tajnog iskaza u kojem se tereti Sanader: Mravak otkazao punomoć Nobilu

Izvori Večernjeg lista otkrivaju da Mravka objava njegova iskaza u javnosti ‘dosta pogodila’ te da je ‘postao i sumnjičav’. To je razlog zbog kojeg je odlučio otkazati punomoć Anti Nobilu

Ivan Mravak i Ante Nobilo; Autor:
Petar Glebov/24sataIvan Mravak i Ante Nobilo; Autor: Petar Glebov/24sataDan nakon što je u jednim dnevnim novinama otkriven dio njegovog tajnog iskaza pred USKOK-ovim istražiteljima, u kojima on govori o potpisivanju ugovora sa šibenskim TLM-om 2007., bivši šef Uprave HEP-a Ivan Mravak otkazao je punomoć odvjetniku Anti Nobilu, piše Večernji list. Podsjetimo, USKOK je nekoliko sati nakon objave dijela ovog tajnog iskaza u medijima zatražio od MUP-a pokretanje istrage s ciljem da se otkrije tko je te informacije dao medijima. Među ostalim, Mravak je u objavljenom iskazu rekao istražiteljima da je ugovor s TLM-om, zahvaljujući kojem je HEP naknadno izgubio 600 milijuna kuna, potpisan na izrani zahtjev Ive Sanadera.

Osim bivšeg premijera, Mravak u iskazu spominje i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, kao i saborskog zastupnika i bivšeg potpredsjednika Nadzornog odbora HEP-a Krešimira Ćosića. Iskaz koji je procurio u javnost dio je opsežnog spisa u predmetu HEP. Osim istražitelja, koji imaju uvid u cjelokupnu dokumentaciju, pristup spisima ima još šest osoba. Riječ je o odvjetnicima osumnjičenih pojedinaca.

"Apsolutno podržavam i pridružujem se nastojanju USKOK-a da se kriminalističkim istraživanjem otkrije tko je odao službenu tajnu. Treba ustanoviti tko je u prvom redu imao motiv da se iskaz preseli na ulicu i u medije", kazao je za Večernjak Branko Šerić, odvjetnik Ivana Mravka, koji je dodao da je zbog ovoga spreman ići i na poligraf. Izvori Večernjeg lista otkrivaju da Mravka objava njegova iskaza u javnosti ‘dosta pogodila’ te da je ‘postao i sumnjičav’. To je razlog zbog kojeg je odlučio otkazati punomoć Anti Nobilu, koji ga je uz Šerića zastupao u predmetu oko zapošljavanja Rade Buljubašića, ali koji isto tako u predmetu HEP zastupa prvoosumnjičenog Damira Polančeca. "Sve što bih rekao ne bi bilo dobro", kazao je Nobilo Večernjakovim novinarima.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika