14.11.2010. / 17:50

Autor: Hina

Vettel: Ne znam što bih rekao od sreće; Alonso: To je sport, ponekad pobjeđuješ, a ponekad gubiš

Michael Schumacher: "Sretan sam zbog Vettela, jer mi smo dobri prijatelji. Bila je ovo teška godina za njega, ali je zaslužio naslov. On je veliki talent, ali i odličan momak"

Sebastian Vettel (Foto: Reuters)Sebastian Vettel (Foto: Reuters)Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull) postao je najmlađi svjetski prvak u povijesti Formule 1 u dobi od 23 godine i 134 dana, a do naslova je stigao zahvaljujući pobjedi u posljednjoj utrci sezone, Velikoj nagradi Abu Dhabija.

Vettel je u posljednju utrku sezone ušao kao trećeplasirani u ukupnom redoslijedu SP-a sa 15 bodova manje od vodećeg Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari) i sedam od momčadskog kolege, Australca Marka Webbera na drugom mjestu.

No, Alonso i Webber su utrku u Abu Dhabiju okončali na sedmom, odnosno osmom mjestu. Vettel je prvenstvo okončao sa 256 bodova, Alonso je drugi sa 252, a Webber treći sa 242.

Sebastian Vettel: "Teško je naći riječi, doista ne znam što bih rekao od sreće. Biti na popisu na kojem su velikani poput Senne i Michaela Schumachera je doista nešto posebno".

Fernando Alonso: "To je sport, ponekad pobjeđuješ, a ponekad gubiš. Na kraju moram priznati da je to bila loša utrka za mene, napravili smo taktičku pogrešku, prerano smo otišli na promjenu guma. No, nakon utrke lako je biti general i ustvrditi da smo načinili taktičku pogrešku".

Mark Webber: "Moje šanse su uništene jer sam prerano otišao na promjenu guma. Pokušali smo sve, ali to nije bilo dovoljno. Ipak, momčad je osvojila kontruktorski i vozački naslov, a mene veseli da i sljedeće sezone ostajem u Red Bullu."

Michael Schumacher: "Sretan sam zbog Vettela, jer mi smo dobri prijatelji. Bila je ovo teška godina za njega, ali je zaslužio naslov. On je veliki talent, ali i odličan momak".

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika