16.11.2010. / 17:54

Autor: Martina Čizmić

Zagreb Thunder poziva: Dođi i postani igrač američkog nogometa

"Pozivamo sve da dođu, a posebno mlade od 14 - 17 godina jer pokušavamo organizirati juniorski tim", poručuju iz kluba

Zagreb Thunder s trenerom Seanom CraigomZagreb Thunder s trenerom Seanom CraigomKlub američkog nogometa održati će ovog vikenda testiranje novih igrača američkog nogometa.

Iz kluba pozivaju sve zainteresirane, bez obzira na godine i tjelesnu spremu da dođu i iskušaju sport koji svakog tjedna u SAD-u prate deseci milijuna gledatelja.

"Pozivamo sve da dođu, a posebno mlade od 14 - 17 godina jer pokušavamo organizirati juniorski tim", poručuju iz kluba.

Naglašavaju da testiranje počinje točno u podne, 20. studenog, na terenima ŠRC Trnje, Ulica grada Vukovara 236e, a svi zainteresirani trebaju ponijeti sportsku odjeću i obuću kako bi odmah mogli pokazati što mogu.

Inače, američki nogomet ima dvije inačice - flag i tackle. Flag football je beskontaktna inačica u kojoj na terenu igraju dvije momčadi sa po pet igrača. Takav tip američkog nogometa izvrstan je za upoznavanje sa sportom i učenje osnovnih pravila. S druge strane Tackle football je kontakna inačica u kojoj su igrači obučeni u zaštitnu opremu i na terenu se natječu s 11 igrača.

Američki nogomet u Hrvatskoj promovira Hrvatski Savez Američkog Nogometa koji svake godine ima sve više članova. Ove je godine održano i prvo Prvenstvo Hrvatske u američkom nogometu.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika