02.12.2010. / 13:03

Autor: Nacional.hr

Chomsky o WikiLeaksu: 'Još jedan dokaz da vodstvo SAD-a duboko mrzi demokraciju'

"Posljednje ankete govore kako 80 posto Arapa smatra kako je Izrael najveća prijetnja sigurnosti, a na drugom mjestu je 77 posto ispitanika stavilo SAD. Iran kao prijetnju vidi tek 10 posto Arapa i to dovoljno govori o stanju na terenu", kaže Chomsky

Noam ChomskyNoam ChomskyWikiLeaks i dokumenti koje je otkrio Julian Assange i dalje su svjetska tema broj jedan. Amy Goodman je u svojoj emisiji Democracy Now koja se prikazuje na više od 900 tv-stanica širom SAD-a ugostila je poznatog disidenta i lingvista Noama Chomskog.

On je iznio svoja mišljenja u vezi s curenjem informacija i njihovim bjavljivanjem na WikiLeaksu. Zanimljivo kako je Chomski bio umiješan u objavljivanje tajnih dokumenata Pentagona 1971. godina pomoću kojih se otkrila prava istina o američkoj ulozi u vijetnamskom ratu.

Chomsky je u svom razgovoru s Amy Goodman kazao kako ovi dokumenti otkrivaju "duboku mržnju prema demokraciji od strane političkog vodstva SAD-a".

Chomsky je komentirao i prepiske objavljene na WikiLeaksu, a prema kojima su neki arapski političari od SAD-a tražili da napadne Iran.

Operacija WikiLeaks: Detalji o dokumentima koji raskrinkavaju svjetsku diplomaciju

"Posljednje ankete govore kako 80 posto Arapa smatra kako je Izrael najveća prijetnja sigurnosti, a na drugom mjestu je 77 posto ispitanika stavilo SAD. Iran kao prijetnju vidi tek 10 posto Arapa i to dovoljno govori o stanju na terenu", kaže Chomsky koji dodaje kako se ovi podaci ne obajvljuju u zapadnim medijima, ali su ietekako dobro poznati izraelskim i američkim političarima.

Vezane vijesti

Tuđe strahote

Tuđe strahote

Profesor lingvistike Noam Chomsky piše za The New York Times Syndicate o prešućenim zločinima američke politike, strahotama koje se službeno ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika