08.12.2010. / 09:05

Autor: Totalsport

'Herminator' kreće sa skijanjem na Antartici

Za dva dana bi Maier trebao doputovati u Južnoafričku Republiku nakon čega će sa svojom posebno okupljenom ekipom krenuti prema Južnom polu. Austrijanac namjerava skijati po Antarktici, a sve što prođe u tim avanturama trebala bi zabilježiti i kamera s kojom se neće rastajati tih dana

Hermann MaierHermann MaierAustrijanac Hermann Maier, danas 38-godišnji umirovljeni alspki skijaš, uvijek je bio žestok u svojim nastupima, ali i životu. I nakon završetka aktivne karijere za sjajnog skijaša nema mirnog života...

Popularni "Herminator" u planu ima nove spektakularne pothvate koji nisu za svakoga i kojima bi se rijeki prepustili. Maier bi, naime, uskoro trebao krenuti na skijanje, na Antarktici (Južni pol).

- Za mene je to avantura, ali ozbiljna avantura. Ne idem dolje kao neki drugi što odlaze tamo na godišnji odmor - rekao je Maier na početku.

Za dva dana bi Maier trebao doputovati u Južnoafričku Republiku nakon čega će sa svojom posebno okupljenom ekipom krenuti prema Južnom polu. Austrijanac namjerava skijati po Antarktici, a sve što prođe u tim avanturama trebala bi zabilježiti i kamera s kojom se neće rastajati tih dana. Sve bi trebalo poslužiti u svrhu vjernih, vrijednih i neponovoljivih reportaža s tog dijela zemlje.

- Tijelo mi govori da sam spreman na još svašta. Ova ideja mi se svidjela, a adrenalin je bio uvijek moja vodilja. Znam da ćemo dolje biti u središtu ničega i vjerojatno neće uvijek biti lako - dodao je Maier.

Podsjetimo da je tijekom skijaške karijere Maier osvojio dvije zlatne olimpijske medalje (obje u Naganu 1998. godine, veleslalom i superveleslalom), a broji još srebro i broncu iz Torina 2006. godine. Na svjetskim prvenstvima je osvojio tri zlatna odličja, dva srebra i jednu broncu. U Svjetskom kupu je pobijedio na čak 54 utrke (24 superveleslaloma, 15 spusteva, 14 veleslaloma i jednu kombinaciju), te je u tom pogledu ispred njega jedino legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark (84 pobjede).

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika