15.12.2010. / 19:35

Autor: Hina

Josipović: Namjera mirovinaca da otkupe dionice Ine je načelno razumna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas novinarima u Rijeci kako namjeru mirovinskih fondova da otkupe dionice Ine smatra načelno razumnom.

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas novinarima u Rijeci kako namjeru mirovinskih fondova da otkupe dionice Ine smatra načelno razumnom.

"Očito je ovdje u pozadini ideja da Ina ostane u hrvatskim rukama. U ovom postupku je bitno da se poštuju tržišna načelna i da se Hrvatska ponovno afirmira kao zemlja tržišnih sloboda spremna za Europsku uniju", rekao je Josipović u Rijeci gdje je bio na svečanosti u povodu 55. obljetnice Medicinskog fakulteta.

"Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost nismo razgovarali o slučaju Sanader jer se to vijeće ne bavi pojedinačnim slučajevima, a o slučajevima mogućih propusta i onoga što je moglo biti malo bolje u ovom slučaju sam već dosta govorio", rekao je predsjednik odgovarajući na pitanje novinara.

Na pitanje o mogućnosti vraćanja novca kojim je Robert Ježić financirao njegovu kampanju, predsjednik Josipović je odgovorio da je to novac tvrtke "Dioki". Ponovio je da je taj novac spreman vratiti ako se pokaže da ima ikakve veze s kriminalnom aktivnošću. Inače, dodao je, "Dioki" je financirao i medicinu, kulturu i znanost, a to je dio normalnog poslovanja svake tvrtke.

Na pitanje da komentira najnoviji slučaj huliganskog nasilja, predsjednik Josipović je rekao kako je krajnje vrijeme da Hrvatska ozbiljno počne razmatrati problem nasilja na sportskim terenima i oko njih jer se dosad nije uspio riješiti taj problem. "Zakazuju preventivne aktivnosti", ocijenio je predsjednik.

"Oni koji se time bave možda su trebali s više sluha pratiti što se priprema i možda to spriječiti. To nije lako i neću nikog kriviti zbog toga", rekao je, dodajući kako je "puno važnije djelovati preventivno", gdje se može još mnogo učiniti. "Prečesto mislimo da je sve u represiji i kažnjavanju", zaključio je predsjednik Josopivić.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika