16.12.2010. / 13:17

Autor: Totalsport

HOO dobio koncesiju za Sportsku televiziju

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je svima koji su prepoznali kvalitetu i prednosti Sportske televizije i svojim doprinosom dali podršku projektu te omogućili da doprinesu razvoju sportskog programa i općenito sporta u Hrvatskoj

Zlatko MatešaZlatko MatešaSportska televizija novi je i prvi specijalizirani sportski digitalni televizijski kanal u Hrvatskoj, odlučilo je danas Vijeće za elektroničke medije (VEM).

Sportska televizija ime je programa s kojim je tvrtka HOO TV d.o.o., u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), konkurirala na javnom natječaju za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije - emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D (MUX D).

- Koncesija predstavlja povijesnu prekretnicu za sveukupnost hrvatskog sporta, svih hrvatskih sportaša, sportskih djelatnika i dužnosnika, volontera u sportu! To je uspjeh i paraolimpijskog sporta, školskih sportskih klubova, djece vrtićke dobi, ali i rekreativaca. Diljem svjetskih sportskih terena hrvatski sportaši nižu zapažene uspjehe, a dobivanje koncesije je kruna tih uspjeha, dobivena na domaćem terenu i u ozbiljnoj konkurenciji - izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Sportska televizija je jedna od ključnih mjera za napredovanje sporta, kojom se otvara dodatna mogućnost unapređenja i razvoja hrvatskog sporta, a televizija predstavlja kotač zamašnjak razvoja i popularizacije domaćih sportaša. Osnova djelovanja je praćenje i prezentacija hrvatskoga sporta u simbiozi s hrvatskim gospodarstvom.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je svima koji su prepoznali kvalitetu i prednosti Sportske televizije i svojim doprinosom dali podršku projektu te omogućili da doprinesu razvoju sportskog programa i općenito sporta u Hrvatskoj.

- Poznato je kako sportski rezultati uvijek dolaze nakon temeljitih priprema i truda. Od početka smo ozbiljno pristupili ovom projektu i vjerovali u pobjedu. Sportska televizija nije i neće biti projekt koji će se financirati iz proračuna HOO-a, dakle niti iz sredstava koja se dobivaju iz državnog proračuna - ustvrdio je glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Sportska televizija komercijalna je televizija koja će se u potpunosti financirati iz prihoda od oglašavanja, sponzorstva i ostalih planiranih marketinških aktivnosti i suradnje sa svim zainteresiranim poslovnim partnerima putem kojih će se osigurati sredstva za dugoročno poslovanje, ali i planirani rast prihoda. Riječ je o suradnji sa zainteresiranim poslovnim partnerima te sponzorima koji dobivaju veću mogućnost promocije.

- Postoji znatan broj gospodarstvenika koji ulažu u sport, ali to nije vidljivo i nije prepoznato. Sportska televizija promijenit će mnoge odnose na hrvatskom medijskom nebu - istaknuo je Čop.

Hrvatska i HOO današnjom odlukom VEM-a, bit će upisani velikim slovima i u povijest cjelokupnog olimpijskog pokreta kao prvi na svijetu, pioniri u današnjem digitaliziranom svijetu, koji su pokrenuli projekt sportske televizije. Naime, preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) s lanjskog kongresa u Kopenhagenu je upravo da nacionalni olimpijski odbori prate digitalnu revoluciju i idu u korak s njom.

Sportska televizija započet će emitiranje sukladno zakonskim rokovima koji počinju teći od objavljivanja odluke Vijeća za elektroničke medije u Narodnim novinama.

Vezane vijesti

Otvoren EYOF 2011. u Trabzonu

Otvoren EYOF 2011. u Trabzonu

U nedjelju, 24. srpnja 2011., na stadionu Avni Aker u Trabzonu otvoren je XI. Olimpijski festival europske mladeži "Trabzon 2011". Hrvatski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika


Notice: Undefined index: medium in /home/arhivanacional/public_html/library/Ncl/View/Helper/RegexpArticle.php on line 77

Notice: Undefined index: medium in /home/arhivanacional/public_html/library/Ncl/View/Helper/RegexpArticle.php on line 78