23.12.2010. / 08:45

Autor: Hina

Julie Andrews, Dolly Parton i Ramonesi dobitnici Grammyja za životno djelo

Osim njih, počasne američke glazbene nagrade dobit će i gudački kvartet Juilliard, folk skupina Kingston Trio i legenda gospela George Beverly Shea

Julie Andrews u filmu 'Moje pjesme moji snovi'Julie Andrews u filmu 'Moje pjesme moji snovi'Slavna britanska glumica Julie Andrews ("Marry Poppins", "Moje pjesme moji snovi"), ikona country glazbe Dolly Parton, legende punka Ramonesi i sjajni džez bubnjar Roy Haynes, koji je u karijeri svirao s Milesom Daviesom, Dizzyjem Gillespijem i Johnom Coltraneom, primit će početkom sljedeće godine Grammyja za životno djelo, objavili su organizatori u srijedu.

Osim njih, počasne američke glazbene nagrade dobit će i gudački kvartet Juilliard, folk skupina Kingston Trio i legenda gospela George Beverly Shea. Svi će nagrade primiti 12. veljače sljedeće godine u Los Angelesu, dan prije 53. dodjele Grammyja.

Osim Ramonesa, svi dobitnici nagrade za životno djelo imaju u svojoj kolekciji i poneki natjecateljski Grammy. Za svu trojicu osnivača grupe Ramones, za dvojicu od trojice članova Kingston Trija i za dvoje članova kvarteta Juilliard ovo će biti posthumna nagrada.

Vezane vijesti

Porasla prodaja albuma Whitney Houston

Porasla prodaja albuma Whitney Houston

Prodaja glazbe Whitney Houston naglo je porasla otkako je u subotu objavljena vijest o njezinoj smrti. Whitney Houston (48) umrla je u Los Angelesu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika