24.12.2010. / 18:56

Autor: Hina

Vujanović odlučio: Lukšić i službeno mandatar crnogorske vlade

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović, nakon razgovora koje je u protekla dva dana obavio s čelnicima parlamentarnih stranaka, odlučio je u petak Skupštini Crne Gore za mandatara nove crnogorske vlade predložiti Igora Lukšića, dosadašnjeg ministra financija i potpredsjednika u vladi Mila Đukanovića.

Igor LukšićIgor LukšićCrnogorski predsjednik Filip Vujanović, nakon razgovora koje je u protekla dva dana obavio s čelnicima parlamentarnih stranaka, odlučio je u petak Skupštini Crne Gore za mandatara nove crnogorske vlade predložiti Igora Lukšića, dosadašnjeg ministra financija i potpredsjednika u vladi Mila Đukanovića.

"Prihvativši stajalište Demokratske partije socijalista (DPS) kao stranke s najvećim brojem zastupnika u parlamentu, danas ću Skupštini Crne Gore za predsjednika vlade predložiti dosadašnjeg potpredsjednika i ministra financija Igora Lukšića", rekao je Vujanović novinarima.

Crnogorski predsjednik je uvjeren da "Lukšićeva profesionalna biografija, uspješnost koju je iskazao kao potpredsjednik vlade i ministar financija i njegova vizija budućeg rada vlade opravdavaju da ga predloži za mandatara".

Vujanović očekuje da će predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić sljedeći tjedan zakazati sjednicu i da će svima biti podastrt program budućeg predsjednika vlade.

I čelnik DPS-a Đukanović, koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika vlade, rekao je kako je njegova stranka uvjerena da Lukšić svojim iskustvom, sposobnostima i energijom ima sve potrebne preduvjete za preuzimanje dužnosti mandatara za sastav odgovorne vlade.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 24.12.10. 21:31

Vujanovic predlozio Luksica za mandatara Vlade, a bilo bi mu bolje da je tu fotelju osigurao sebi, jer vec sutra Milo ce mu oduzeti njegovu. Zivi bili pa vidili...Osim ako ga organi policije i pravosudja ne preduhitre!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika