01.01.2011. / 09:45

Autor: Hina

Foto vatrometnih dočeka

Slavlje diljem Hrvatske: Prepuni trgovi dočekali Novu 2011.

Posljednje sekunde stare godine Zagrepčani su na glavnom gradskom trgu odbrojavali uz raskošni 7-minutni vatromet u kojemu je ispaljeno 3000 raketa. Prije ponoći Trgom je prošetao i predsjednik Republike Ivo Josipović

Autor:
Željko Lukunić/PIXSELLAutor: Željko Lukunić/PIXSELLBrojni građani diljem Hrvatske ispratili su staru i dočekali Novu 2011. na gradskim trgovima i ulicama uz vatromet i valcer. U Zagrebu je doček tradicionalno organiziran na Trgu bana Jelačića, gdje se uz glazbeni program i vatromet, unatoč hladnoći, okupilo mnoštvo Zagrepčana. Program je počeo u 21 sat, kada su Zagrepčane na središnjem trgu rasplesali glazbeni sastav Zagreb classic rock s Mirom Ungarom, Zdenkom Kovačiček i Davorinom Bogovićem. Uslijedio je etno na međimurski način Žige i Bandista, klasični hitovi grupe "Drugi način", a pred samu ponoć nastupio je Đani Stipaničev.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Posljednje sekunde stare godine Zagrepčani su na glavnom gradskom trgu odbrojavali uz raskošni 7-minutni vatromet u kojemu je ispaljeno 3000 raketa. Prije ponoći Trgom je prošetao i predsjednik Republike Ivo Josipović. Kao i prošle godine kada je bio predsjednički kandidat, Josipović je u novogodišnjoj noći porazgovarao i razmijenio čestitke sa sugrađanima. Program na otvorenom, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, nastavljen je iza ponoći besplatnim koncertom britanskog hip hop i house benda MCs-a. Split je dočeko Novu 2011. godinu na prepunoj Rivi, pod geslom "Ta divna splitska noć", a neki su u Novu uklizali na otvorenom klizalištu na Prokurativama.

Stradun: Autor:
Grgo Jelavic/PIXSELLStradun: Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Uz Olivera Dragojevića i Marijana Bana, okupljene su zabavljali i Lidija Bačić te Petar Dragojević. Novu godinu sugrađanima je čestitao gradonačelnik Željko Kerum. U izjavi novinarima Kerum je rekao da se na Rivi okupilo više od 50.000 ljudi i ustvrdio da takav doček može organizirati samo Split. U prvim minutama 2011. godine u splitskom Fotoklubu otvorena je izložba fotografija "Retrospektiva" Andre Damjanića (81) kojom splitski Fotoklub ulazi u 100. godinu svojeg postojanja. Središnji doček Nove godine na otvorenom u Rijeci organiziran je na Korzu. Na Korzu i trgovima svirali su riječke grupe My Buddy Moose i Let3 te Neno Belan i Fiumens.

Sretnu Novu godinu građanima je zaželio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji se nakon dočeka i čestitanja uputio u obilazak riječkog rodilišta, dežurne vatrogasne službe i umirovljenika koji organiziraju proslavu u restoranu Viktorija. Program dočeka na otvorenom je organiziran i u Opatiji, na dva mjesta. Ispred tržnice nastupaju ovdašnji izvođači kao što su Lady Luna, Šajeta, Mario Battifiaca, sestre Majerle te Duško Jeličić Dule i Bonaca. Na ljetnoj pozornici 2011. godinu su dočekali mlađi Opatijci i gosti uz nastupe mladih bendova liburnijskog područja. Osječani su Novu godinu tradicionalno, u velikom broju, dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića uz nastupe tamburaških i zabavno-glazbenih sastava, te čaj i kuhano vino koje su dijelili organizatori, Osječko-baranjska županija i grad Osijek. Točno u ponoć Novu godinu čestitali su im župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Slavlje u Splitu: foto: Nino Strmotić/PixsellSlavlje u Splitu: foto: Nino Strmotić/Pixsell

Za organizaciju dočeka 2011. godine na središnjem osječkom trgu iz županijskog i gradskog proračuna utrošeno je nešto više od 130.000 kuna, a zabavno-glazbeni program predviđen je do dva sata poslije ponoći. S puno buke i veselja Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali Novu 2011. godinu, a središnji dio programa odvijao se na Stradunu, pod motom "Stradun je zvijezda spektakla". Bogat zabavno-glazbeni program započeo je nastupom dubrovačkih klapa, te tradicionalnom kolendom, a okupljene su u Novu godinu uvele hrvatske estradne zvijezde Luka Nižetić, Jura Pađen i grupa Aerodrom te violončelistica Ana Rucner. U prvi sat 2011. godine ušlo se s pjesmama Dubrovačkih trubadura, te uz čestitku gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića. Od 17 otvorenih hotelskih kuća, doček je organiziralo devet dubrovačkih hotela. Danas, prvog dana 2011. godine u 12 sati na Stradunu nastupit će dubrovački simfonijski orkestar pod vodstvom maestra Normana Widjaju, a u večernjim satima bit će upriličena repriza dočeka na Stradunu uz nastup grupa Teška industrija, Valetudo i slovenskog sastava All4play.

Vezane vijesti

Prvi dočekuju Novu, ostalo je čemer: Siroti se Kiribati nemaju čemu veseliti

Prvi dočekuju Novu, ostalo je čemer: Siroti se Kiribati nemaju čemu veseliti

Jednom da uđu u vijesti i u pozitivnom kontekstu! To se događa na svaku Novu godinu, kad ih cijeli svijet spominje kao najistočniju državu na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika