12.01.2011. / 12:37

Autor: Nacional.hr

Najveća transakcija u Hrvatskoj: TriGranit prodao pola Arene Centra Amerikancima

"Ovo je najveća pojedinačna transakcija do sad u Hrvatskoj. Finacijsku stranu dogovora osigurale su banke koje su sudjelovale i u osiguravanju fiancija za izgradnju Arena Centra - Intesa Sanpaolo, Erste Group, Hypo Investment Bank, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, MKB Bank i CIB Bank", rekao je Zsolt Szabó

U izgradnju Arena Centra uloženo je oko 350 milijuna euraU izgradnju Arena Centra uloženo je oko 350 milijuna euraMađarska tvrtka TriGranit priopćila je kako je s američkim fondom Heitman European Property Partners dogovorila prodaju 50 postotnog udjela u vlasništvu nad Arena Centrom u Zagrebu.

U transakciju su uključena i dva zemljišta na kojima se planira proširenje maloprodajnog centra te izgradnja višenamjenskog prostora koji bi trebao obuhvatiti urede, stambene prostore i kongresni centar.

"Ovo je najveća pojedinačna transakcija do sad u Hrvatskoj. Finacijsku stranu dogovora osigurale su banke koje su sudjelovale i u osiguravanju fiancija za izgradnju Arena Centra - Intesa Sanpaolo, Erste Group, Hypo Investment Bank, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, MKB Bank i CIB Bank", rekao je Zsolt Szabó, financijski direktor u TriGranitu.

Arena Centar koji je smješten na ulazu u Zagrebu uz sportsku dvoranu Arena Zagreb izgrađen je u roku od 18 mjeseci, a TriGranit je u izgradnju uložio 350 milijuna eura.

Fond Heitman je američki investicijski fond sa sjedištem u Chicagu čija se vrijednost u regiji procjenjuje na više od pola milijarde eura.

Vezane vijesti

Sunčanu stranu dlana podržala mnoga poznata lica

Sunčanu stranu dlana podržala mnoga poznata lica

Projekt Sunčana strana dlana, posvećen obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma, ovoga je vikenda promoviran na više lokacija u Zagrebu.U… Više

Komentari

registracija
4/3/10

akobogda, 14.01.11. 13:00

A što Hrvatska ima s tim.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika