14.01.2011. / 18:06

Autor: Nacional.hr

Stasavanje ambijenta linča

Šef vukovarskog HSP-a poručio da mu ne bi bilo žao pucati u članove Vlade

"Vladi poručujem neka ne šalje moje suborce i vojnike da me hapse. Neka sami dođu. Jednom sam nosio pušku i ne bih opet, ali neka budu sigurni da im neću dozvoliti da me uhite. U članove Vlade ne bi mi bilo žao pucati"

Danijel Srb, Mladen Leovac. Photo: Goran Ferbezar/Večernji listDanijel Srb, Mladen Leovac. Photo: Goran Ferbezar/Večernji listČlanovi Hrvatske stranke prava sve se više približavajuhuškačkoj retorici iz 1990-ih godina. Tako je povodom 'slučaja Purde' u Vukovaru održana konferencija za novinare, na kojoj je zapjenjeni predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladen Leovac izravno poručio da mu nije problem ubiti člana Vlade!

"Vladi poručujem neka ne šalje moje suborce i vojnike da me hapse. Neka sami dođu. Jednom sam nosio pušku i ne bih opet, ali neka budu sigurni da im neću dozvoliti da me uhite. U članove Vlade ne bi mi bilo žao pucati", poručio je u petak iz Vukovara, dodajući kako 'branitelji ne žele biti abolirani jer nisu počinili nikakav zločin'.

"Račune za obranu hrvatskih branitelja ispostavit ćemo hrvatskoj Vladi, jer je odgovorna za sve ono što se našim suborcima danas događa. Hrvatska je danas postala jedan veliki zatvor za branitelje, jer kako drugačije reći kada nas se uhićuje i ne smijemo prelaziti granice", upozorio je Leovac te zatražio prekid svih procesa protiv branitelja, zaustavljanje uhićenja, te puštanje na slobodu uhićenih branitelja. Konferenciji je nazočio i rodonačelnik takve retorike, počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić, koji je najavio izradu nacrta zakona kojemu je 'cilj zaustavljanje i sprečavanje šikaniranja hrvatskih branitelja'.

Đapić je otkrio i radni naziv toga zakona, naime 'Zakon o oprostu što smo branili Hrvatsku', a prema njegovi riječima taj će prijedlog uskoro će biti poslan u saborsku proceduru. „Pravosuđe otvara 'slučaj Vukovar', a sve je to rezultat razgovora Josipovića, Kosorice, Stanimirovića i Borisa Tadića za njegova posjeta Vukovaru', zaključio je Đapić, prenosi tportal.hr.

Vezane vijesti

Ulazak u EU potpuno nam je neisplativ

Ulazak u EU potpuno nam je neisplativ

Hrvatska stranka prava s velikim optimizmom očekuje izbore, a njezin lider Daniel Srb procjenjuje da će im inzistiranje na domoljubnim, nacionalnim i… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 14.01.11. 18:59

Heba te, al sam ga se uplašio! Pravi dečko!


registracija
7/1/11

djani, 14.01.11. 18:59

Još će jadnik odgovarati za ovo ovdje izrečeno samo će te vidjeti..


registracija
27/12/06

Skipp, 14.01.11. 21:09

Da vidimo kako će biti "hrabar" kad dođu po njega..a nadam se da hoće, jer ako ovo nije prijetnja onda ne znam što je...


registracija
6/10/09

pfefer, 14.01.11. 21:56

koji su pak sad ovi svi koji su ubijali nevine žrtve i nisu se pridržavali pravila ratovanja trebaju odgovarati pa nemađapić stranku u bosni


registracija
8/8/09

tovar62, 14.01.11. 22:08

Kakav ratni zlocin branit svoje,odgovaraju li Ameri po cjelom svitu za zlocine,i drugi naravno ne ,zao mi je samo sta je oni debeli debil Dapic ovako unista i srozao HSP,,,,,,


registracija
5/3/10

starimudrac, 15.01.11. 00:10

da ih pobije to bi bila katastrofa. ali ne i šteta. šteta je kad auto slupaš, ili, ne znam, kad izgori računalo.


registracija
7/6/05

Marko, 15.01.11. 01:24

Upravu su ljudi dok su se borili ovi su krali koji sada vladaju a sada ih hapse bez ikakvog razloga.
Jedino se neslazem sa onim (ubiti)postoje drugi nacini da se dokaze suprotno jedino bih se slozio pusku ponovo uzeti za odbranu R.H. ako bi zatrebalo ali u ovom slucaju one iz vlade na prvu liniju da vide kako to izglda.
U svakom slucaju podrzavam branitelje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika