14.03.2011. / 16:39

Autor: Miroslav Sušnik

Albert Lee, jedan od najboljih svjetskih gitarista, 22. ožujka u Zagrebu

Surađivao je sa mnogim velikanima svjetske glazbene scene od Emmylou Harris, Everly Brothers, Dolly Parton do Erica Claptona

Alberta Leea, po općem mišljenju jednog od najboljih svjetskih gitarista, ne treba posebno predstavljati ljubiteljima country rock glazbe.

Na sceni, službeno, od 1959. kada je sa samo šesnaest godina napustio školu i krenuo u profesionalne vode. Albert Lee je autor najvećeg britanskog country hita „Country Boy“ kojeg je napravio sa svojim prvim bendom Heads Hands & Feet, a koji pak slovi za napopoluraniji country rock sastav iz Britanije.

Albert je surađivao sa mnogim velikanima svjetske glazbene scene od Emmylou Harris, Everly Brothers, Dolly Parton do Erica Claptona, a unazad nekoliko godina stalni je član banda The Rhythm Kings Billa Wymana sa kojima je 2005. nastupio i u Zagrebu. Clapton, koji ga je 1978. pozvao da se pridruži njegovom bandu i sa kojim je neprekidno radio pet godina, za Alberta kaže: „Albert is a great, great player... fluid, lyrical and free!“

Albert Lee dobio je mnoge nagrade za svoje sviranje, uključujući i pet puta za redom nagradu za najboljeg country gitaristu magazina ‘Guitar Player’.

U zagrebačku metropolu Lee ovaj puta dolazi sa bandom The Hogan's Heroes koji je osnovan prije 20 godina sa svrhom da ga prati na njegovim solo turnejama. Ekipa predvođena pedal steel gitaristom Gerry Hoganom i sastavljena od vrsnih studijskih glazbenika smatra se za jedan od najuigranijih bandova na sceni.

Bit će to sjajan uvod i zagrijavanje za prvi Zagreb Guitar Show koji će se održati sredinom travnja 2011.

Koncert se održava u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Pretprodaja (160 kn): Boogaloo Club – ul. grada Vukovara 68, TMS Music Shop – Ul. J. Žerjavića 7/2 , Eventim sistem – www.eventim.hr (na ulazu 180 kn)

Vezane vijesti

Amon Amarth 16. studenog u Boogalou

Amon Amarth 16. studenog u Boogalou

U sklopu europske turneje u kojoj će posjetiti preko 30 gradova, švedska viking metal atrakcija Amon Amarth posjetiti će 16. studenog i zagrebački… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika