14.07.2011. / 15:10

Autor: Hina

MTV: Profesor Snape najdraži lik iz Harryja Pottera

Profesor Severus Snape - tajnoviti učitelj zadužen za čarobne napitke u školi Hogwarts, proglašen je u četvrtak najboljim likom svih vremena u serijalu o "Harryju Potteru", prema anketi koju je MTV News proveo među ljubiteljima.

Glumac Alan Rickman u ulozi Severusa Snapea (Foto: Wikipedia)Glumac Alan Rickman u ulozi Severusa Snapea (Foto: Wikipedia)Profesor Severus Snape - tajnoviti učitelj zadužen za čarobne napitke u školi Hogwarts, proglašen je u četvrtak najboljim likom svih vremena u serijalu o "Harryju Potteru", prema anketi koju je MTV News proveo među ljubiteljima.

Snape, kojeg u filmu glumi britanski glumac Alan Rickman, proglašen je pobjednikom MTV News Harry Potter svjetskog prvenstva dok je po drugoj anketi koju je proveo NextMovie.com Bellatrix Lestrange proglašena najdražom zlikovkom, ispred školarca-mutikaše Dracoa Malfoya.

Nakon sedam knjiga i osmog i posljednjeg filma "Harry Potter i darovi smrti - drugi dio", koji se počinje širom svijeta prikazivati ovog tjedna, smrt ravnatelja škole Hogwarts profesora Dumbledorea proglašena je najnezaboravnijim trenutkom u seriji osvojivši ukupno 51 posto od 36 tisuća ljubitelja koji su glasovali.

Vremokret Hermione Granger, pješčani sat kojim se putuje kroz vrijeme, proglašen je najmagičnijom napravom za koju bi ljubitelji željeli da stvarno postoji, a na drugo mjesto s vrlo malim zaostatkom plasirao se Harryjev plašt nevidljivosti.

Neville Longbottom je lik koji bi po najvećem broju anketiranih trebao dobiti vlastiti film ili knjigu, a odmah ga slijedi Luna Lovegood koja po mišljenju anketiranih također zaslužuje postati glavnim likom nekog filma ili knjige.

Vezane vijesti

Captain America gledaniji od Harryja Pottera

Captain America gledaniji od Harryja Pottera

"Captain America", film o pustolovinama superjunaka koji se bori s nacistima, uspeo se ovog vikenda na prvo mjesto najgledanijih filmova u Sjevernoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika