10.08.2011. / 18:39

Autor: Hina

Ministar Božinović umirovio generala Mladena Kruljca

Ministar obrane Davor Božinović donio je odluku o prestanku djelatnog vojnog statusa s pravom na mirovinu za neraspoređenog general pukovnika Mladena Kruljca, potvrđeno je danas Hini u Ministarstvu obrane RH.

Sada umirovljeni general pukovnik Mladen KruljacSada umirovljeni general pukovnik Mladen KruljacMinistar obrane Davor Božinović donio je odluku o prestanku djelatnog vojnog statusa s pravom na mirovinu za neraspoređenog general pukovnika Mladena Kruljca, potvrđeno je danas Hini u Ministarstvu obrane RH.

Odluka je donesena na temelju prijedloga načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH general-pukovnika Drage Lovrića, a sukladno planu izdvajanja djelatnih vojnih osoba za 2011. godinu, koji uključuje generale i admirale, te sukladno Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba i ovlaštenih službenih osoba, doznaje Hina od zamjenika glasnogovornika MORH-a Dražena Jonjića.

Bivši zapovjednik kopnene vojske Oružanih snaga RH general Mladen Kruljac trenutačno je u osječkom istražnom zatvoru gdje se nalazi nešto više od mjesec dana, a tereti ga se, s još petoricom osumnjičenika, da su raznim malverzacijama oštetili općinu Sibinj i državni proračun za oko 17 milijuna kuna. Također istražni sudac Županijskog suda u Osijeku prije nekoliko dana je generalu Kruljcu te petorici osumnjičenika produžio istražni zatvor za još dva mjeseca.

Vezane vijesti

'Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada, zato HDZ treba pobijediti'

'Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada, zato HDZ treba pobijediti'

Prvi na HDZ-ovoj listi za VIII. izbornu jedinicu Davor Božinović ocijenio je danas u Puli da je HDZ-ov "izborni program konkretan, za razliku od… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 10.08.11. 20:28

A, u kruljac!


registracija
14/11/07

laufer, 10.08.11. 20:44

Kakav zločin u ovoj zemlji vojno lice treba učiniti pa da ga se nečasno otpusti?


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 10.08.11. 22:04

Koja usrana drzava,napravis kriminal i za "Nagradu" odes sa 40-tak godinica u debelu mirovinu.Ovdje sve smrdi do neba.


registracija
5/3/10

starimudrac, 11.08.11. 00:13

umirovio ga? a što ako je čovjek đubre? zar će uživati u generalskoj mirovini? nije li se moglo pričekati do sudskog raspleta? možda je nevin, a možda bi mu se tada ako bude kriv, skinuli činovi?


registracija
29/7/11

posejdon, 11.08.11. 00:15

Hoce li netko od nadleznih da objavi koliko nas "general" ima ukupno radnog staza na koji su uredno placeni svi doprinosi kada ide u ZASLUZENU MIROVINU, i koliko ce ta mirovina iznositi, jer je isti casno otpusten iz vojske!!!???


registracija
29/7/11

posejdon, 11.08.11. 00:26

Ministar obrane Davor Bozinovic bi trebao objasniti cjelokupnom hrvatskom pucanstvu na osnovu cega je "general" Kruljac STEKAO PRAVO na mirovinu - da li zbog ucinjena kriminalnih radnji,godina starosti,bolesti i sl.


registracija
8/8/09

tovar62, 11.08.11. 10:26

A sta ce Mesic u zaborav,,,


registracija
9/3/11

ajme3meni, 11.08.11. 11:54

Posejdon,

dobio je na temelju Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba i ovlaštenih službenih osoba. Po tom Zakonu ima pravo na staž osiguranja s povećanim trajanjem tzv. "benificirani staž" i još koješta drugo.
Obični smrtnici ostvaruju prvo na mirovinu na temelju drugog zakona (Zakon o mirovinskom osiguranju) koji je znatno nepovoljniju u odnosu na gore navedeni Zakon.


registracija
29/7/11

posejdon, 11.08.11. 12:44

ajme3meni

znam ja dobro da djelatne vojne i ovlastene osobe stjecu pravo na mirovinu pod posebnim uslovima /"beneficirani staz/ i jos kojesta drugo,medjutim nije mi odgovoreno na pitanje da li se po tom posebnom Zakonu stjece to pravo cinjenjem kriminalnih radnji, kao sto je slucaj kod generala Kruljca, te da li bi on isto tako bio umirovljen da nije u zatvoru, vec bi bio na celu oruzanih snaga Rep.Hrvatske jos desetak i vise godina.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 11.08.11. 15:19

posejdon,
kriminalne radnje koje je učinio nemaju veze sa mirovinom koju je ostvario na temelju radnog i mirovinskog staža, tako da mu se ne može uskratiti.

Sumnjam da bi bio umirovljen da mu prsti nisu umočene u kriminal, ili da bi on dobrovoljno želio otići u mirovinu bez obzira što ispunjava uvjete.

Koliko dugo bi bio na čelu oružanih snaga tko to zna, vjerojatno dotle dok nebi napravio kakvo sr.... i zbog toga ga smijenili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika