12.09.2011. / 15:52

Autor: Nacional.hr

Božinović primio u posjet visoku vojnu delegaciju Kine

General Xu Caihou je istaknuo kako je Republika Hrvatska mlada država, no kako je hrvatski narod jedan od najstarijih u Europi

Xu Caihou i Davor Božinović (MORH)Xu Caihou i Davor Božinović (MORH)Ministar obrane Davor Božinović primio je visoku delegaciju Narodne Republike Kine, koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, predvođenu sa generalom zbora Xu Caihou, potpredsjednikom Središnje vojne komisije NR Kine.

Uz generala zbora Xu Caihou-a u visokom kineskom izaslanstvu bio je i zamjenik načelnika Glavnog stožera OS NR Kine general zbora Ma Xiaotian te još osam generala i admirala - vojnih zapovjednika nekoliko kineskih vojnih područja, predstavnika ratne mornarice i ratnog zrakoplovstva NR Kine, te drugih visokih dužnosnika Ministarstva nacionalne obrane NR Kine.

Ministar Božinović je u razgovoru s kineskom delegacijom istaknuo kako nema otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i NR Kine, te kako ima dosta prostora za još kvalitetniju suradnju između dviju zemalja, uključujući i suradnju na području međunarodne sigurnosti. Pritom je ministar Božinović istaknuo ulogu Hrvatske kao NATO članice u međunarodnim mirovnim misijama te naglasio kako Hrvatska već doprinosi i Europskoj sigurnosnoj i obrambenoj politici, iako još nije punopravna članica EU.

General Xu Caihou je istaknuo kako je Republika Hrvatska mlada država, no kako je hrvatski narod jedan od najstarijih u Europi, te se složio s mišljenjem kako postoji prostora za još plodonosniju suradnju dviju zemalja i na obrambenom i sigurnosnom planu. Također, tom prigodom istaknuo je i prioritete u području međunarodne i sigurnosne politike, a predložio je nastavak ustaljenih međusobnih posjeta visokih izaslanstava te mogućnost razmjene časnika na području školovanja i izobrazbe.

U nastavku svog današnjeg posjeta, kineska delegacija obišla je i Hrvatsko vojno učilište 'Petar Zrinski' gdje su im predstavljeni programi školovanja za djelatne vojne osobe.

Vezane vijesti

'Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada, zato HDZ treba pobijediti'

'Hrvatskoj je potrebna sposobna vlada, zato HDZ treba pobijediti'

Prvi na HDZ-ovoj listi za VIII. izbornu jedinicu Davor Božinović ocijenio je danas u Puli da je HDZ-ov "izborni program konkretan, za razliku od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika