24.08.2011. / 16:39

Autor: Nacional.hr

Vatikan biskupu Milovanu naredio da se žali na odluku Ministarstva pravosuđa

U Porečko-pulskoj biskupiji ne strahuju da bi Vatikan mogao ponoviti "trik" sa suspenzijom biskupa Milovana kako bi netko drugi potpisao žalbu

Biskup Ivan Milovan (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Biskup Ivan Milovan (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Vatikan ponovno pokušava izvršiti pritisak na porečko-pulskog biskupa Ivana Milovana. Kako piše Večernji list, Vatikan od biskupa traži da se žali na rješenje Ministarstva pravosuđa o povratu Dajle u državno vlasništvo.

Čini se kako benediktinci ne žele odustati od imovine za koju su već dobiti obeštećenje, pa navodno preko svog vatikanskog lobija inzistiraju da se spor vrati u unutarcrkvene okvire. Biskup Milovan zasigurno neće pristati na zahtjeve Vatikana i podnijeti žalbu, a načelnu podršku u tome daju mu i istarski svećenici.

U Porečko-pulskoj biskupiji ipak ne strahuju da bi Vatikan mogao ponoviti "trik" sa suspenzijom biskupa Milovana kako bi netko drugi potpisao žalbu.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 24.08.11. 17:01

Vatikan će napraviti sve da se dokopa vrijedne imovine.. moral i zakon u tome neće igrati nikakvu ulogu..


registracija
5/3/10

starimudrac, 24.08.11. 17:47

vatikan jest u pravu. ako je država dala nekretninu biskupiji, a dala je, onda je time nekretnina postala crkvena, a znamo kako je katolička crkva ustrojena. vatikan, kao vrhovna vlast crkve, može nekretninu ostaviti biskupiji, dati benediktincima, opaticama, trapistima, meni, tebi...učiniti s njom što god hoće. problem nastaje kad je vlast u državi (HDZ) poželila nekretninu prenamijeniti u golf terene i pri tom pobrati mito. da se ne bi otkrilo, bilo je najkomotnije prvo nekretninu dati biskupiji, a onda joj poslati kupce zemlje.


registracija
30/9/09

davor12345, 24.08.11. 19:22

He, he, he! Bilo bi to tako da nema nas! A mi ćemo promijeniti i nepromjenjivo; ugovor s Vatikanom! Papa će se još iznenadit kakvi su Hrvati! Misle neki da smo mi ovce, pa hoće i ovce i novce!


registracija
25/6/10

vidra, 25.08.11. 06:44

Država je u startu pogriješila s povratom imovine.Da ne ponavljam slijed događanja, to pravnici znaju bolje od mene.
Sigurno je to,da nama vjernicima ne može biti jasan postupak Vatikana, od samog početka i razvoj događanja oko Dajle. Kao prvo, učili su nas da je Vatikan svjetski moralni autoritet pa normalno i njegovo svečenstvo.Ovim postupcima, ja kao vjernik, neznam gdje bi ih svrstao, nego tamo gdje nedavno Šeks reće u jednom drugom kontekstu,"moralno dno dna". Osobno, moje veliko razočarenje.


registracija
16/2/11

pro, 25.08.11. 12:25

starimudrac RE.
Imam pitanje za te jeli hrvatska u vatikanu ili je vatikan u hrvatskoj to zemljište nije od vatikana jer je dio hrvatske u cjelosti.nemoj miješati ovce i novce


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika