25.10.2011. / 13:15

Autor: Totalsport

NHL liga: Ozljeda Prongera u pobjedi Philadelphije

Inače, 39-godišnji češki krilni igrač Jaromir Jagr i Scott Harnell bili su dvostruki strijelci za Philadelphiju. Obojici su to bili prvi golovi ove sezone u dresu Flyersa

Chris Pronger (Wikipedia)Chris Pronger (Wikipedia)Branič i kapetan Philadelphia Flyersa Chris Pronger zadobio je u ponedjeljak ozljedu desnog oka u pobjedi svoje momčadi na domaćem terenu protiv Toronta s 4-2 u NHL ligi.

Flyersi su ovom pobjedom prekinuli niz od dva poraza, ali je navijače Philadelphije, posebno one koji su uživo gledali utakmicu, jako zabrinula Prongerova ozljeda već u 12. minuti utakmice. Nakon što je vratar domaćina obranio jedan pokušaj gostiju, Pronger i Mikhail Grabovski iz Toronta sprintali su na odbijeni pak. Grabovski je prvi stigao i odmah uputio udarac, ali je pritom s palicom pogodio Prongera u lice. Pronger se odmah rukama uhvatio od lice, zaurlao od bolova, te je uz pomoć suigrača istog trenutka napustio led i krenuo u svlačionicu. Više se nije vraćao u igru.

Kasnije su iz redova Flyersa objavili kako je zadobio ozljedu desnog oka. U početku je imao problema s vidom, koji se kasnije počeo vraćati. Sljedećih nekoliko dana će morati kod liječnika na preglede. Vjerojatno ga neće biti u akciji barem dva tjedna.

Inače, 39-godišnji češki krilni igrač Jaromir Jagr i Scott Harnell bili su dvostruki strijelci za Philadelphiju. Obojici su to bili prvi golovi ove sezone u dresu Flyersa.

Montreal je pretrpio šesti uzastopni poraz. Izgubio je kao domaćin od Floride s 2-1. New York Rangersi su, pak, na sedmom uzastopnom gostovanju slavili kod Winnipega s 2-1. Ryan Callahan je u trećem periodu poentirao s igračem više za pobjedu Rangersa, kojima je to bio i zadnji nastup na gostujućoj turneji. Upisali su tri pobjede i četiri poraza, a prvu utakmicu pred svojim navijačima odigrat će u četvrtak protiv Toronta.

NHL liga, ponedjeljak:

Philadelphia - Toronto 4-2

Montreal - Florida 1-2

Winnipeg - NY Rangers 1-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika