11.11.2011. / 14:57

Autor: Nacional.hr

Hrvatska pošta se 'kodirala'

Hrvatska pošta, praćenjem trendova tehnologije i potreba korisnika, izdala je već spomenutu QR- marku, koja se koristi na sličan način, a čija je namjena, osim da frankira pošiljku i ta da se putem koda može pratiti put pošiljke od pošiljatelja do primatelja

Hrvatska poštaHrvatska poštaPrije nešto više od dva mjeseca Hrvatska pošta je izdala QR-marku, a ovih dana dovršava se i QR-kodiranje svih poštanskih ureda. Implementacijom novih standarda tehnologije Hrvatska pošta svojim korisnicima pruža još brži i kvalitetniji pristup informacijama o svojim uslugama.

Radno vrijeme poštanskog ureda, adresa, kontakt i popis usluga- sve te informacije korisnicima su dostupne na najbrži mogući način - očitavanjem koda. Svaki poštanski ured u Republici Hrvatskoj ima svoj jedinstveni QR-kod očitanjem kojeg putem mobilnog telefona korisnik u kratkom može biti brzo i točno informiran.

Za očitanje QR-koda korisnik treba imati mobilni uređaj s kamerom i pripadajućom aplikacijom za dekodiranje. Takve aplikacije mogu besplatno preuzeti svi korisnici takozvanih pametnih mobilnih telefona (smartphone), koristeći se terminom pretrage „code scanner" ili sličnim. Jednom kad uređaj korisnika preuzme aplikaciju, potrebno ju je pokrenuti te približiti kameru mobilnog uređaja kodu. Aplikacija će očitati kod i „otkriti" njegovu poruku, povezujući ga putem internetskog linka na web stranicu Hrvatske pošte na kojoj će korisnik brzo doći do točnih podataka o poštanskom uredu.

Hrvatska pošta, praćenjem trendova tehnologije i potreba korisnika, izdala je već spomenutu QR- marku, koja se koristi na sličan način, a čija je namjena, osim da frankira pošiljku i ta da se putem koda može pratiti put pošiljke od pošiljatelja do primatelja. QR-marka pod nazivom „Dan marke 2011" pokazala je kako se poštanska marka može djelotvorno povezati s drugim komunikacijskim kanalima. Navedena marka izazvala je zanimanje brojnih medija u zemlji, ali i u inozemstvu, gdje je QR-kod uvelike ušao u područje komunikacije.

Vezane vijesti

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta danas je otvorila svoj prvi poštanski ured obogaćen novim brendom Pošta&more koji uključuje prepoznatljivi vizualni identitet i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika