Objavljeno u Nacionalu br. 837, 2011-11-29

Autor: Sandra Bartolović

Mala bara puno krokodila

Treći čovjek HNS-a Ivan Vrdoljak mora biti ministar. Ministar čega? Nije bitno.

Ivan Vrdoljak bit će u vladiIvan Vrdoljak bit će u vladiSve što vrijedi danas, ne znači da će vrijediti 5. prosinca, kaže nam sugovornik iz Kukuriku koalicije, otkrivajući da potvrda aktualnih kadrovskih dogovora tek čeka objavljivanje izbornih rezultata. I dok su ključne pozicije u idućoj vladi već zacementirane, za manje atraktivna ministarstva, ali i javna poduzeća tek predstoji izbor čelnih ljudi. HNS, uz potpredsjednika za gospodarstvo Radimira Čačića i ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić, traži još jedno ministarstvo za svoju stranku, i to najvjerojatnije za trećeg čovjeka u hijerarhiji, osječkog dogradonačelnika i predsjednika Središnjeg odbora Ivana Vrdoljaka.

Za HNS Vrdoljakov iskorak na nacionalnu političku scenu od iznimne je važnosti, jer ga dvoje aktualnih čelnika vidi kao novog vođu stranke. Vjerojatni mandatar nove vlade Zoran Milanović, kako se može čuti, zahtjevu narodnjaka spreman je udovoljiti, iako ga je na muke bacilo koje ministarstvo dati u ruke tom 39-godišnjem inženjeru elektrotehnike. HNS-ovci su morali birati hoće li svojoj kvoti pribrojiti ministarstvo kulture, koje bi vodila Andrea Zlatar, ili će ministarsku čast dodijeliti Vrdoljaku i izbor je, očito, pao na Osječanina. Vrdoljak je tako ušao u kombinaciju za ministra poljoprivrede, za što su do sada mediji nominirali SDPovu Dragicu Zgrebec, ili za ministra graditeljstva.

Ta bi se lisnica u novoj vladi razdvojila na dva ministarstva, graditeljstvo i zaštitu okoliša, a potonje bi preuzela SDP-ova Mirela Holy. Vrdoljakovo ime na popisu je i potencijalnog kandidata za predsjednika Uprave HEP-a, na kojemu bi se rado vidio i šef Zagrebačkog holdinga Ivo Čović.

Vezane vijesti

Vlada olakšava legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada

Vlada olakšava legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada

Vlada je danas prihvatila prijedlog Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama kojim bi se trebao pojednostaviti i pojeftiniti postupak… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 29.11.11. 17:59

Nisu to krokodili
...................................
Ovo su pijavice !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika