19.12.2011. / 18:07

Autor: Nacional.hr

Odluka Vrhovnog suda

Polančecu smanjena kazna

To znači da će bivši potpredsjednik Vlade, kojem se trenutačno sudi u slučaju Podravka, ići na izdržavanje 10-mjesečne kazne

Arhiva (Pixsell)Arhiva (Pixsell)Vrhovni sud smanjio je za pet mjeseci kaznu Damiru Polančecu, bivšem ministru gospodarstva i bivšem potpredsjedniku Vlade kojeg je Županijski sud u Zagrebu u tzv. slučaju studija nepravomoćno u listopadu 2010. osudilo na 15 mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti. To znači da će bivši potpredsjednik Vlade, kojem se trenutačno sudi u slučaju Podravka, ići na izdržavanje 10-mjesečne kazne.

Podsjetimo, Damir Polančec i vukovarski odvjetnik Petar Miletić proglašeni su krivima zbog naručivanja i izrade nepotrebne studije. Sud je Polančeca nepravomoćno osudio na godinu i tri mjeseca zatvora, dok je odvjetnik Miletić dobio kaznu od godinu dana zatvora. Prema nepravomoćnoj presudi, Polančec i Miletić dužni su vratiti pola milijuna kuna.

Miletiću je presudom zabranjen i rad u odvjetništvu u roku od dvije godine od pravomoćnosti presude.

Izlazeći sa suda Polančec je prošle godine komentirao prvotnu presudu kao 'očekivanu' jer je, kazao je tada, ona već ranije donesena na drugom mjestu.

USKOK je Polančeca teretio da je zloporabio položaj i ovlasti te suoptuženom Miletiću pribavio znatnu imovinsku korist. Za ta kaznena djela zakon predviđa kaznu i do deset godina zatvora.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika