18.01.2012. / 14:59

Autor: Totalsport

NHL: Capitalsi prekinuli domaći pobjednički niz, prvak pao na Floridi

A na vrhu Istoka i dalje su New York Rangersi koji su u utorak u Madison Square Gardenu nadigrali Nashville s 3-0 i zaustavili njegovu seriju od pet pobjeda

Igrači Washington CapitalsaIgrači Washington CapitalsaJevgenij Nabokov zaustavio je svih 17 udaraca prema svojim vratima i prvim "shutoutom" u dresu New York Islandersa, a ukupno 51. u NHL karijeri, odveo svoju momčad do pobjede protiv Washingtona (3-0).

Jedna od najslabijih momčadi lige prekinula je na taj način Washingtonov niz od sedam domaćih pobjeda i spriječila ga u preuzimanju prvog mjesta u Jugoistočnoj diviziji. Dvostruki strijelac za Islanderse bio je P. A. Parenteau, a preostali je gol dodao John Tavares koji je na taj način i desetu utakmicu zaredom postigao barem poen (pogodak ili asistencija), što mu je rekord dosadašnje karijere. Capitalsi su, pak, prvi put ove sezone ostali bez postignutog gola.

Aktualni prvak Boston poražen je na Floridi od Tampa Baya s 5-3. Odlučujući je pogodak manje od četiri minute prija kraja zabio Dominic Moore za 4-3, a u posljednjim je sekundama Steven Stamkos poslao pak u praznu mrežu za svoj 31. gol sezone. Tampa je na taj način prekinula niz od sedam poraza i pobjegla sa samog dna Istočne konferencije.

A na vrhu Istoka i dalje su New York Rangersi koji su u utorak u Madison Square Gardenu nadigrali Nashville s 3-0 i zaustavili njegovu seriju od pet pobjeda. Henrik Lundqvist je četvrti put ove sezone sačuvao mrežu čistom, a pogotke su za Rangerse zabili Dan Girardi, John Mitchell i Ryan Callahan.

Pittsburgh je nakon vrlo lošeg razdoblja u kojem je ubilježio šest uzastopnih poraza sada došao i do treće pobjede u nizu. Svladao je Carolinu s 2-1 nakon izvođenja kaznenih udaraca. James Neal je zabio odlučujući penal, svladavši Cama Warda koji je tijekom osnovnog dijela utakmice i produžetka skupio čak 40 obrana. Za Pittsburgh je u regularnom dijelu zabio Jevgenij Malkin kojem je to bio 22. gol sezone.

NHL liga, utorak:
Vancouver - Los Angeles 2-3, kazneni udarci
Toronto - Ottawa 2-3
Philadelphia - Minnesota 5-1
Washington - NY Islanders 0-3
NY Rangers - Nashville 3-0
Dallas - Detroit 2-3, kazneni udarci
San Jose - Calgary 2-1, kazneni udarci
New Jersey - Winnipeg 5-1
Pittsburgh - Carolina 2-1, kazneni udarci
Columbus - Edmonton 4-2
Tampa Bay - Boston 5-3

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika