05.02.2012. / 12:59

Autor: Hina

U Splitu 2000 poziva na broj 112

O svim primljenim dojavama Županijski centar 112 u Splitu obavješćivao je žurne službe koje su djelovale na terenu po prioritetima, navodi se u u priopćenju DUZS-a.

Photo: Tino Jurić/PIXSELL Photo: Tino Jurić/PIXSELL Županijski centar 112 u Splitu je tijekom jučerašnjeg dana i jutros do 8 sati primio više od 2000 poziva kojima su građani obavještavali o posljedicama nevremena koje je zahvatilo područje Splitsko-dalmatinske županije, izvijestila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

O svim primljenim dojavama Županijski centar 112 u Splitu obavješćivao je žurne službe koje su djelovale na terenu po prioritetima, navodi se u u priopćenju DUZS-a.

Naglašava se da su na području Imotskog i Vrgorca zbog snježnih padalina mnoga manja mjesta „odsječena“ te da su djelatnici Županijskih cesta bili angažirani na probijanju puta do mjesta Sebešine kod Imotskog radi transporta jedne trudnice u KBC Split.

Normalizacija stanja na zadarskom području

Na zadarskom području stanje se normalizira, promet prema unutrašnjosti jutros je ponovno uspostavljen, autobusi prema Zagrebu i Splitu voze redovito, dok linija za Rijeku kreće u 12,45 sati.

Uspostavljene su i sve prigradske linije, doznaje se na Autobusnom kolodvoru.

Iako je vozni red nedjeljom nešto rjeđi, ceste prema zaleđu su prohodne i autobusi voze redovito.

Na gradskim linijama autobusi Liburnije voze uz zakašnjenja od 5 do 10 minuta.

U prekidu je jedino linija za gradski predio Dračevac koja ne vozi već drugi dan.

Zračna luka Zadar i dalje je zatvorena, a cestari čiste ulice po prioritetima.

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić danas će odlučiti hoće li se sutra održati nastava u zadarskim osnovnim školama.

Odluka će ovisiti o vremenskim prilikama, ali učinit ćemo sve da grad funkcionira normalno, rekao je gradonačelnik Vrančić.

Pune ruke posla imali su i vatrogasci. U Vrani jučer su pomagali u izvlačenju autobusa koji je zapeo u snježnim nanosima, a osobna vozila izvlačili su i u Nadinu i Biogradu.

Pod težinom snijega padala su i stabla. Uklonjeni su borovi koji su prepriječili prometnice u ulicama N. Jurišića i A. Petrića, dok je u dvorištu OŠ Smiljevac stablo palo na automobil.

Vatrogasci su intervenirali i u Obrovcu gdje su gasili požar koji je izbio u napuštenoj trokatnici u središtu grada.

Kuća je potpuno izgorjela, a danas slijedi očevid.

Najteže je bilo na obrovačkom i stankovačkom području te u podvelebitskom kanalu u Starigradu.

Poteškoća s elektroopskrbom bilo je na otocima Pagu i Molatu, te na stankovačkom području, ali je opskrba ubrzo normalizirana.

Vezane vijesti

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

U dijelu Gorskog kotara pada snijeg, a jutros u 9 sati na meteorološkoj postaji Parg kod Čabra, gdje pada jak i neprekidan snijeg, izmjerena je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika