15.03.2012. / 10:16

Autor: Hina

Biskup Uzinić:

"Parada se kosi s nazorima Crkve"

Kazao je kako je ulaz u kino ujedno i ulaz u ordinarijat te bi prikazivanje toga filma u dvorani Visia moglo dati poruku da Dubrovačka biskupija podržava takav pogled na homoseksualnost

Photo: Grgo Jelavić/PIXSELLPhoto: Grgo Jelavić/PIXSELLDubrovački biskup Mate Uzinić na današnjoj je konferenciju za novinare u vezi s neprikazivanjem filma "Parada" u dvorani Visia koja se nalazi u prostoru Biskupskog ordinarijata izjavio kako Dubrovačka biskupija ne zabranjuje prikazivanje tog filma već ne može ustupiti kino "zbog tematike filma koja se kosi s nazorima Crkve kada je u pitanju odnos prema homoseksualnosti."

Kazao je kako je ulaz u kino ujedno i ulaz u ordinarijat te bi prikazivanje toga filma u dvorani Visia moglo dati poruku da Dubrovačka biskupija podržava takav pogled na homoseksualnost.

Također je ocijenio da film ima neprihvatljiv pogled na Domovinski rat, odnosno zaraćene strane stavlja pod isti nazivnik, izjednačava agresora i žrtvu a to je za grad Dubrovnik neprihvatljiva poruka. "Iza takve poruke Dubrovačka biskupija ne može stati" , rekao je biskup Uzinić.

Biskup Uzinić je kazao i kako su se nažalost dosad u istoj dvorani prikazivali filmovi koji su također odudarali od načela Crkve, "ali film "Parada" koji odudara od stavova Katoličke crkve i ima drugačiji pogled na Domovinski rat u našem prostoru neće biti prikazan." Biskup je rekao i da s gnušanjem gleda na nasilna događanja na paradama u Beogradu i Splitu. Svatko ima pravo na življenje svoje seksualnosti u smislu da ne vrijeđa drugu osobu, rekao je Uzinić.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 15.03.12. 10:39

nisu mogli izmisliti bolji način za reklamiranje filma nego da ga zabrane!

crkva se diže na zadnje noge zbog filma koji opisuje sukobe pedera i fašista...uuuu


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 15.03.12. 10:59

Nedvojbeno je gdje su u tome sukobu simpatije Crkve.

Index Librorum Prohibitorum očito i dalje živi. Tako je svojevremeno Živko Kustić u svojoj kolumni koju je redovno pisao za JL tvrdio i da se Krležu treba manje čitati. I njegovo se djelo "...kosi s nazorima Crkve..." ...


registracija
20/6/11

etna47, 15.03.12. 11:31

U POTPUNOSTI PODRŽAVAM STAV KATOLIĆKE CRKVE KOJA SE BORI ZA MORAL I NAČELA KATOLIKA VJERNIKA KOJE TREBA ZAŠTITITI OD OVAKVIH FILMOVA I NJENIH ISTOMIŠLJENIKA.
AKO JE BISKUP MATE UZINIĆ REKAO SVOJ STAV ON NIJE BIZREKAO ZABRANU DA "GRADONAČELNIK" DUBROVNIKA ORGANIZIRA PRIKAZIVANJE FILMA NA S T R A D U N U.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 15.03.12. 12:27

Biskup je u pravu.Stvarno je skandalozno to u filmu.
Ono što nije skandalozno i što se ne protivi crkvenom učenju je kad se pljačka država.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika