16.03.2012. / 17:59

Autor: Hina

Papa "na raspolaganju" za susret s Fidelom

Papa Benedikt XVI. bit će na raspolaganju vođi kubanske revolucije Fidelu Castru ako se s njime želi sastati tijkom njegova posjeta Havani, rekao je u petak glasnogovornik Svete Stolice.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. bit će na raspolaganju vođi kubanske revolucije Fidelu Castru ako se s njime želi sastati tijkom njegova posjeta Havani, rekao je u petak glasnogovornik Svete Stolice.

Na konferenciji za novinare na pitanje o mogućem susretu s bivšim kubanskim čelnikom otac Federico Lombardi je odgovorio da taj susret nije na službenom programu Papina boravka. "No, postoji mogućnost. Ako se Fidel Castro želi sastati sa Svetim Ocem, on će biti na raspolaganju", dodao je.

Mjesecima se nagađa o mogućem susretu Benedikta XVI. s povijesnim kubanskim vođom kad se sastane s njegovom bratom - predsjednikom Raulom Castrom.

Po nekim izvorima, teško bolesni Fidel Castro izrazio je tu želju, a to bi mogao biti vrlo kratak susret s Papom tijekom njegova dolaska u predsjedničku palaču.

Vezane vijesti

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

Riječ je o intrigama, izdaji i tajnim dokumentima - cijela priča zvuči kao da ju je napisao neki pisac kriminalističkih romana. Sumnja se da je… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 16.03.12. 19:29

KASTRO je isto ko i PAPA clan Solomonise -Templer....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika