20.03.2012. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Sanader i Maček ne priznaju ništa, HDZ 'ništa nije znao'

Sanaderovi odvjetnici najavili su 200 svjedoka na suđenju, a tužiteljstvo čak 349

Ivo SanaderIvo SanaderPripremno ročište u slučaju Fimi-medija pokazalo se zanimljivijim nego što se to na samom početku očekivalo. Nakon što su se jučer Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić nagodili s USKOK-om, priznali krivnju i prihvatili zatvorske kazne, danas je stanje bilo nešto drugačije.

Sedam optuženih priznalo je danas kako su sudjelovali u punjenju crnih fondova. Jedino Ivo Sanader i Ratko Maček tvrde kako nisu krivi. Zanimljivo je, piše tportal, kako HDZ tvrdi da je odgovorna osoba, odnosno Predsjedništvo stranke, radila po zakonu, jer nisu znali što radi Ivo Sanader.

Zastupnik HDZ-a na sudu Damir Sesvečan istaknuo je kako članovi Predsjedništva nisu imali saznanja o počinjenju bilo kakvih kaznenih djela. S druge strane, Sanader odbacuje bilo kakve optužbe i kaže kako se još jednom ponavlja isti princip - Sanader mi je rekao da tako napravim.

"Dokazat ćemo u ovom postupku da tako nije bilo", rekao je Sanader.

Za razliku od dvoje koji su s USKOK-om postigli nagodbu, sedmero koji su danas priznali krivnju nisu dobili nikakvu nagodbu. Među njima je i Mladen Barišić, za kojeg je njegov odvjetnik rekao kako je priznao sve od početka počinjenja kaznenog djela.

Inače, Sanaderovi odvjetnici najavili su 200 svjedoka na suđenju, a tužiteljstvo čak 349.

Vezane vijesti

HDZ nije znao ništa

HDZ nije znao ništa

Nešto poslije 9:30 sati na Županijskom sudu u Zagrebu započelo je suđenje u slučaju Fimi Media. 12:40 - Zastupnik HDZ-a Davorin Budin je zanimljivo… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 20.03.12. 15:51

Ma sačuvaj bože. Ima tkio će priznati. Sud a vi hoćete-nećete.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika