08.05.2012. / 14:17

Autor: Hina

'Nisam htio čuvati ministarsku fotelju'

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske organizacije te stranke Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare, prvoj nakon bolovanja, kazao da je ostavku na ministarsko mjesto dao kad je shvatio da će njegovo bolovanje trajati dulje vrijeme te ocijenio da ne bi bilo odgovorno da to razdoblje "čuva fotelju ministra za sebe".

Zlatko KomadinaZlatko KomadinaPotpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske organizacije te stranke Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare, prvoj nakon bolovanja, kazao da je ostavku na ministarsko mjesto dao kad je shvatio da će njegovo bolovanje trajati dulje vrijeme te ocijenio da ne bi bilo odgovorno da to razdoblje "čuva fotelju ministra za sebe".

Rekao je i da ne odustaje od kandidature za potpredsjednika SDP-a, te da bi bilo dobro da u budućem sastavu čelništva SDP-a ima predstavnika i izvršne i zakonodavne vlasti. U vrijeme Račana su svi iz vrha stranke išli u Vladu pa je stranački rad zamro, ustvrdio je Komadina.

Istaknuo je kako će sad imati više vremena da se bavi radom u stranci te najavio početak priprema za sljedeće lokalne izbore. Na novinarsko pitanje hoće li se kandidirati za župana rekao je da je još rano o tome govoriti ali i dodao : "nikad ne reci nikad" i "županija je moja velika ljubav".

Upitan kako bi sad postupio da mora birati između ministarskog i mjesta župana, Komadina je rekao da bi sad odabrao mjesto župana. Tad, kad je SDP pobijedio na izborima, morala se preuzeti odgovornost preuzimanjem dužnosti, istaknuo je.

Komentirajući na novinarski upit najave poskupljenja cestarina, Komadina je kazao da se on zalaže za dvije tarife cestarina za autoceste, skuplju ljetnu i jeftiniju zimsku. Dodao je i da se godišnja cestarina koja se plaća pri registraciji vozila godinama nije mijenjala, a njome se izravno financiraju županijske uprave za ceste.

Rekao je i da bi se da je ostao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture zalagao za izgradnju autoceste do Žute Lokve i to koncesijskim modelom. Taj model je održiv jer bi se ostvarenim prihodom pokrile dvije trećine troškova, a ostatak bi se namirio iz državnog proračuna, kazao je Komadina.

Vezane vijesti

Komadina: Konvencija pokazala visok demokratski standard SDP-a

Komadina: Konvencija pokazala visok demokratski standard SDP-a

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenio da je organizacijom i provedbom subotnje… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.05.12. 16:12

S pozicije biljke zvane župan,doći u botanički vrt zvan Sabor.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika