Objavljeno u Nacionalu br. 361, 2002-10-16

Autor: Maroje Mihovilović

SAD

Harry Belafonte napao Colina Powella kao izdajicu crnaca

Harry Belafonte, slavni 75-godišnji crni američki pjevač i glumac, napao je u jednom intervjuu radiostanici KFMB u kalifornijskom gradu San Diegu američkog ministra vanjskih poslova, crnca Colina Powella da je izdajica svoje rase. Rekao je da mu Powell sliči na one robove sa plantaža na jugu SAD, koje bi vlasnici plantaža doveli us voju kuću da tamo stanuju i rade i govore samo ono što su im gazde naređivali. On je to detaljnije ovako opisao:
“U doba ropstva postojali su robovi koji su živjeli u straćarama na plantaži i radili na polju i robovi koji su živjeli u robovlasnikovoj kući i tamo mu služili. Mogao si dobiti privilegiju da živiš u gazdinoj kući samo ako si mu vjerno služio. Colin Powell je tako pozvan da živi u kuću robovlasnika, jer mu vjerno služi. No, ako robovlasnik negdje primijeti da Powell nešto govori što njemu ne odgovara izbacit će ga iz kuće da ponovno radi na polju.”
Belafonte je vrlo oštro govorio protiv cijele američke administracije, a predsjednika Georgea W. Busha je posebno kritizirao što nije otišao na nedavno svjetsku konferenciju protiv rasizma u Južnoafričku republiku, nego ju je bojkotirao.

Vezane vijesti

Powell priznao: U Iraku nije bilo oružja za masovno uništenje

Powell priznao: U Iraku nije bilo oružja za masovno uništenje

Bivši američki državni tajnik Colin Powell zauvijek će žaliti što je bivša vlada koje je i on bio član, prihvatila obavještajne podatke o postojanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika