Objavljeno u Nacionalu br. 378, 2003-02-12

Autor: Gazeta

SUDSKA HAJKA

Splitski Općinski sud progoni Nacional

Vlado MadunićVlado MadunićDa je pravosuđe i dalje leglo Pašalićevih desničarskih kadrova, potvrdile su najnovije odluke Općinskog suda u Splitu gdje se vode sporovi protiv redakcije Nacionala. U oba slučaja isti su i sudionici: predsjednik suda Vlado Madunić i sudac Miho Mratović. Mratović se iskazao vodeći spor u kojem predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Luka Podrug tuži Nacional zbog članka u kojem je spomenut kao suradnik KOS-a. Zbog očite Mratovićeve pristranosti, Nacionalovi odvjetnici zatražili su premještaj procesa u Rijeku ili Varaždin, no Vrhovni sud taj je zahtjev odbacio. I to je tek prvi dio priče.

Jer tužbu na splitskom sudu protiv Nacionala podigao je i Stanko Grbavac koji je vodio istražne radnje protiv Krpine, Jarnjaka i Pašalića u aferi Slobodna Dalmacija. Dakako, vrlo blagonaklono za osumnjičene, o čemu su pisali gotovo svi hrvatski mediji.

Proces je bio dodijeljen uvaženoj sutkinji Andrei Boras-Ivanišević, no ona je zatražila vlastito izuzeće. Predsjednik Vlado Madunić podržao je njezin zahtjev i postupak dodijelio sucu Mihi Mratoviću.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika