17.06.2002. / 00:00

Autor: Nada Dramac

EUROPSKI DOM U ZAGREBU

POČELA REGIONALNA KONFERENCIJA O PROBLEMIMA POVRATNIKA

.«Niti jedna zemlja koja nije riješila problem izbjeglica nije napredovala ni na međunarodno-političkom ni na ekonomskom planu», rekao je, u svom uvodnom govoru kojim je u ponedjeljak ujutro otpočela Međunarodna regionalna konferencija na temu «Socijalna i ekonomska reintegracija povratnika» Ljubomir Čučić, predsjednik Europskog doma u Zagrebu.
Čučić je dodao kako na prostoru bivše Jugoslavije još uvijek ima 1.2 milijuna izbjeglica što zahtijeva da program povratka izbjeglica dobije najvažnije mjesto u dnevno političkim procesima. Konferenciju su organizirali Europski pokret Hrvatska u suradnji s Europskim pokretom BiH i Europskim pokretom Srbija. Svoja viđenja problema izbjeglica i povratnika te njihovih rješenja iznijet će brojni stručnjaci, stranački dužnosnici, sveučilišni provesori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, te mnogi drugi ugledni gosti iz Europe i svijeta. Na konferenciji je predviđeno izlaganje 50-tak sudionika.

Vezane vijesti

Čučić pušten iz pritvora

Bivši hrvatski diplomat Ljubomir Čučić jučer u poslije podnevnim satima pušten je iz sedmodnevnog pritvora kojeg mu je prije tjedan dana odredio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika