Objavljeno u Nacionalu br. 524, 2005-11-28

Autor: Nacionalova redakcija

GLAZBENI BOJKOT

McCartney ne želi gostovati u Kini

  Paul McCartney objavio je da bojkotira Kinu, neće nastupati u toj zemlji zbog mučenja životinja. Tako je odlučio vidjevši film potajno snimljen na tržnici u pokrajini Guangzhou, gdje su radi krzna okrutno ubijali pse i mačke. Snimka je djelo aktivista međunarodne organizacije za zaštitu životinja PETA, a prikazana je na britanskoj televiziji. Vidi se kako radnici bacaju pse i mačke s krova autobusa na pločnik, potom ih hvataju kukama i prebacuju preko ograde u prostor gdje im skidaju kožu. Neke pse i mačke prije toga ubiju, ali nekima gule krzno dok su još živi. McCartney se zgrozio kad je vidio i kako Kinezi žive mačke u vreći bacaju u vrelu vodu, one ugibaju u mukama, a potom im također gule krzno. Sav zgrožen, izjavio je: "To je barbarski. Grozno. Nešto što se moglo događati samo u mračnim razdobljima prošlosti. A čini mi se da su oni koji su to činili čak uživali u tome. To su bolesni ljudi. Ne mogu ni zamisliti da bih ondje svirao, kao što ne bih mogao svirati ni u zemlji gdje vlada apartheid."
  PETA procjenjuje da radi krzna u Kini svake godine ubiju 2 milijuna pasa i mačaka. Iz Kine potječe pola cjelokupne proizvodnje krzna na svjetskom tržištu. McCartneyjeva izjava opovrgnula je nagađanja da će prije olimpijade 2008. održati koncert u Kini, gdje je jako popularan.

Vezane vijesti

Maradona na mukama: U Sea Lifeu predstavljen nasljednik hobotnice Paula

Maradona na mukama: U Sea Lifeu predstavljen nasljednik hobotnice Paula

Hobotnica Paul, uginuli precizni prognozer utakmica sa Svjetskog nogometnog prvenstva u JAR-u, dobila je svog nasljednika. Riječ je o Paulovom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika