Objavljeno u Nacionalu br. 533, 2006-01-30

Autor: Nacionalova redakcija

EPILOG AFERE 'DUNAVSKI DŽEPOVI'

Ivica Pančić tuži Petra Čobankovića

Ivica Pančić ozbiljno razmišlja o podizanju sudske tužbe protiv ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.Povod tužbi je Čobankovićeva izjava kako je Pančić 1990. bio u Beogradu i da i dalje služi srbijanskim interesima.
To bi mogao biti epilog njihovog sukoba, izazvanog Čobankovićevom odlukom od 21. listopada 2001. kojom je u loviše Podunavlje-Podravlje uključio i 900 hektara dunavskih džepova koji pripadaju Srbiji. Pančić ga je upozorio da time prihvaća tezu Beograda kako međudržavna granica ide sredinom Dunava, čime Srbiji prepušta 9.000 hektara koji su u vlasništvu Hrvata. Čobankovića je upozorenje bivšeg ministra branitelja toliko uzrujalo da ga je optužio jer je studirao u Beogradu, a Pančić sada razmišlja hoće li ga tužiti ili je dovoljno tražiti ostavku zbog poklanjanja 9000 hektara hrvatskih posjeda u vlasništvo Srbije i Crne Gore.

Vezane vijesti

Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako joj potpredsjednik stranke Petar Čobanković nije najavio da će otići iz politike te da s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika