15.04.2006. / 11:12

Autor: Ante Pavić

USKRS

Državni vrh čestitao Uskrs

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je u petak čestitku nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije kardinalu Josip Bozaniću, biskupima, svećenstvu, redovničkim zajednicama i svim katoličkim vjernicima. "I ove godine hrvatski katolici u Republici Hrvatskoj, susjednim državama i iseljeništvu radosno proslavljaju najveći kršćanski blagdan Uskrs. Nakon obilježavanja Kristove muke i smrti, Uskrs kršćanskim vjernicima otvara obzorje vjere u vječni život. Uskrs je stoga uvijek iznova prigoda da se naglasi neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života. Iz toga proizlazi i briga o čovjeku i njegovu dobru, na što su svi pozvani", stoji u čestitki predsjednika Republike Hrvatske.

U uskrsnoj čestitci predsjednika Hrvatskog sabora Šeksa stoji kako je "blagdan Uskrsa veliki kršćanski blagdan koji u duhu kršćanske tradicije proslavljamo u ozračju mira i veselja, okruženi obitelji i prijateljima, i kada svaki čovjek, više nego inače, promišlja o sretnijem i boljem životu, o potrebi svog življenja u društvu utemeljenom na moralnim i etičkim vrijednostima. Iskreno vjerujući kako će simbolika uskrsnih blagdana o vjeri u bolju i svjetliju budućnost trajno saživjeti kod svih hrvatskih građana, od srca vam želim sretan i blagoslovljen Uskrs", stoji u čestitki.

Vezane vijesti

'Nezaposlenost i senzacionalizam vode u duhovnu smrt'

'Nezaposlenost i senzacionalizam vode u duhovnu smrt'

Svečano uskrsno misno slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je u uskrsnoj propovijedi osudio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika