17.07.2006. / 16:30

Autor: Ana Kirin, Martina Zeković

ZAGREB

Započeo postupak protiv Glavaša i Fehira

"Nakon prvih svjedoka mogu se izraziti jedino sportskim rječnikom: obrana - optužba dva prema nula", izjavio je Glavaš izlazeći iz Suda

Prvo ročište protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin počinjen protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. održano je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu. Saslušani su bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Željko Tomljanović i osječki ratni dragovoljac Vjenceslav Bill. Kao svjedok se na zagrebačkom Županijskom sudu trebao pojaviti i prvi hrvatski ministar obrane general Martin Špegelj , no, nije došao. Od 45 ljudi s popisa svjedoka, Državno odvjetništvo je u četvrtak za svjedoke pozvalo i Karla Gorinšeka i Ivana Grujića.

"Nakon prvih svjedoka mogu se izraziti jedino sportskim rječnikom: obrana - optužba dva prema nula", izjavio je Glavaš izlazeći iz Suda. On je, naime, iskoristio svoje pravo da prisustvuje ispitivanju svjedoka, kojima, po riječima njegovih odvjetnika, nije postavljao nikakva pitanja. No, zadovoljstvo saslušanjima izrazila je i zagrebačka županijska državna odvjetnica Višnja Lončar koja u ovom slučaju predvodi tim tužitelja.

Glavaš je u predistražnom postupku odbacio sve optužbe tužiteljstva koje ga terete za zlostavljanje troje srpskih civila te ubojstvo dvojice. Fehira se sumnjiči da je, kao pripadnik osječke postrojbe kojom je zapovijedao Glavaš, zlostavljao jednoga zarobljenog civila i pucao u njega. On je priznao zločin i optužio Glavaša kao nalogodavca, a Glavaš je u nedjelju podnio kaznenu prijavu protiv Fehira.

Vezane vijesti

VIDEO: Objavljen cijeli intervju s Krunoslavom Fehirom

U HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, Aleksandra Stankovića, prikazana je cijela snimka njegovog intervjua s Krunoslavom Fehirom, glavnim svjedokom u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika