22.12.2006. / 16:36

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Božićna čestitka predsjednika Mesića

'‘Božić je vrijeme mira, obiteljskoga zajedništva i obnove dobra. To je blagdan koji kršćanske vjernike kao i sve ljude dobre volje nadahnjuje na dobra djela, kako bi budući dani bili prožeti s više ljudskosti, međusobnog poštovanja i potrebnog blagostanja za sve''.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je božićnu i novogodišnju čestitku kardinalu Josipu Bozaniću, zagrebačkom nadbiskupu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i katoličkim vjernicima u domovini i iseljeništvu. Predsjednik Republike uputio je čestitku i svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda Predsjednika. '‘Božić je vrijeme mira, obiteljskoga zajedništva i obnove dobra. To je blagdan koji kršćanske vjernike kao i sve ljude dobre volje nadahnjuje na dobra djela, kako bi budući dani bili prožeti s više ljudskosti, međusobnog poštovanja i potrebnog blagostanja za sve. Kršćanskim vjernicima Božić je radosno nadahnuće za što vjernije svjedočanstvo života prema idealu što ga je svojim životom postavio Isus Krist. Svjesni da mnoga dobra proizlaze iz autentičnosti svjedočanstva kršćanske vjere, utoliko možemo reći da je ugrađivanje svih vrijednosti što proizlaze iz vjerničkog nasljedovanja Kristova života od iznimne važnosti za rast općega dobra i napretka naše domovine.
U duhu tih misli želim istaknuti da su odnosi između Katoličke crkve i tijela vlasti Republike Hrvatske konstruktivni i plodni. Vjerujem da će Katolička crkva u našoj domovini sukladno svojemu poslanju još više biti od pomoći općem društvenom razvoju, ostajući posvećena promociji vrijednosti koje će Republici Hrvatskoj pomoći u ostvarivanju težnje da izgradi društvo pravde, solidarnosti i potrebnoga blagostanja za sve svoje građane.
U okolnostima kada se čine mnogi napori da bismo se pridružili obitelji zemalja Europske unije, želim istaknuti doprinos što ga Crkva čini kako bismo, čuvajući svoju povijest i kulturu, postali što prije sudionici izgradnje zajedničke budućnosti europskih naroda. Dopustite mi na kraju da u ovoj blagdanskoj prigodi izrazim uvjerenje da će i u novoj godini svekolika suradnja između tijela državne vlasti i Katoličke crkve biti nastavljena i poboljšana za dobro katoličkih vjernika i svih hrvatskih građana’', poručuje u čestitci predsjednik Mesić.


Vezane vijesti

'Broj nezaposlenih više nije taboo'

'Broj nezaposlenih više nije taboo'

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić u čestitki u povodu Međunarodnog praznika rada - 1. svibnja ističe da je, 126 godina od čikaških… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika