06.02.2007. / 09:18

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Đurđa Adlešić prijavila još jedan pokušaj ucjene i prijetnje

Drugu prijavu je Đurđa Adlešić podnijela nakon što joj je jedan od gradskih službenika u bjelovarskom Poglavarstvu rekao kako je primio telefonski poziv od nepoznate osobe koja je od njega tražila bilo kakve informacije koje bi se mogle iskoristiti za njezinu kompromitaciju, profesionalnu i osobnu

Nakon što je objavljeno izvješće SOA-e u kojem se tvrdi da Đurđa Adlešić, Vesna Škare-Ožbolt i Milanka Opačić, nisu bile predmetom obrade Agencije, predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić nastavlja ipak borbu s osobama koje ju pokušavaju kompromitirati i ugroziti njezin ugled političarke, supruge i majke.

Krajem prošlog tjedna dok je u SOA-i trajao stručni nadzor zbog sumnje da su tri saborske zastupnice bile predmetom neovlaštene obrade tajnih službi, Đurđa Adlešić je prijavila još jedan slučaj pokušaja ucjene i prijetnje, piše Večernji list od utorka 6. veljače. Za razliku od svojih kolegica, Đurđa Adlešić je prijavu oba puta podnijela MUP-u jer ne vjeruje da bi ičim zanimala tajne službe do te mjere da bi je istraživale.

"Točno, gospođa Adlešić prijavila je MUP-u slučaj uznemiravanja njezine rođakinje te još jedan slučaj o kojem ne mogu govoriti jer ga obrađuje policija i, koliko znam, obrada je još u tijeku," potvrdio je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Prema informacijama Večernjeg lista, drugu prijavu je Đurđa Adlešić podnijela nakon što joj je jedan od gradskih službenika u bjelovarskom Poglavarstvu prijavio kako je primio telefonski poziv od nepoznate osobe koja je od njega tražila bilo kakve informacije koje bi se mogle iskoristiti za njezinu kompromitaciju, profesionalnu i osobnu. Nepoznati naručitelj, za kojim traga policija, potrudio se pribaviti telefonski broj suradnika Đurđe Adlešić. Nije precizirao o kakvim je informacijama riječ, no rekao je da neće žaliti da službenika izdašno nagradi.

Policija je već Ispitala više osoba, među kojima i nekoliko službenika u bjelovarskoj gradskoj upravi, a posebno je ispitan službenik koji je primio anonimni poziv.

Vezane vijesti

Šeksu se ukida fizička zaštita?

Šeksu se ukida fizička zaštita?

Ministarstvo unutarnjih poslova je zatražilo stručnu procjenu od Sigurnosno-obavještajne agencije je li potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika