16.02.2007. / 15:00

Autor: Ana Kirin

AL-QAIDA

"Kada zatopli i zazeleni lišće pokrenut ćemo krvave napade"

Talibanski zapovjednik Abdul Rahim izjavio je u petak da su Talibani su u međuvremenu rasporedili 10 tisuća boraca za proljetnu ofenzivu "krvavih napada" na strane vojnike u Afganistanu

Al-Qaida je u petak 16. veljače na Internet postavila video snimku za koji tvrdi da prikazuje pobunjenički napad na vojni položaj američkih i afganistanskih snaga na jugu Afganistana. Snimka počinje s izjavom zamjenika čelnika al-Qaide, Aymanom al-Zawahrijem, koji ismijava američkog predsjednika Georgea W. Busha i kaže da je njegova tvrdnja da al-Qaida više nema sigurno utočište u Afganistanu "drska laž". Nakon toga se prikazuje navodni pobunjenički napad na vojni položaj u Arghandabu, sjeverno od južnog afganistanskog grada Kandahara.

Talibanski zapovjednik Abdul Rahim izjavio je u petak da su Talibani su u međuvremenu rasporedili 10 tisuća boraca za proljetnu ofenzivu "krvavih napada" na strane vojnike u Afganistanu. "Kada zatopli i zazeleni lišće pokrenut ćemo krvave napade na strane vojnike koje predvode SAD", rekao je Rahim.

Više od 4 tisuće ljudi, od kojih četvrtina civila, ubijeni su u sukobima prošle godine. 2006. bila je obilježena najgorim nasiljem otkad su talibani svrgnuti s vlasti 2001., a zapovjednici NATO-a i analitičari upozoravaju da bi ova godina mogla biti još gora.

Vezane vijesti

WikiLeaks - Zatočenici Guantanama dali ključne informacije za pronalazak bin...

WikiLeaks - Zatočenici Guantanama dali ključne informacije za pronalazak bin Ladena

WikiLeaks otkriva da su dvojica zatočenika u Guantanamu, visokopozicionirani članovi Al-Qaede, dali su navodno ključne informacije koje su pomogle u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika