30.03.2007. / 18:30

Autor: Martina Zeković

AFERA CARITAS

Jelena Brajša ne osjeća se krivom za optužbe

Silvije Degen: "Dokazivat ćemo da Jelena Brajša nije odgovorna braneći se time da porez ne treba plaćati za osobe koje se ne nalaze u radnom odnosu"

Na prvom istražnom ročištu koje je u petak održano u slučaju protiv bivše ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše, ona je izjavila da se ne osjeća krivom za optužbe kojima ju se sumnjiči da je izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa oštetila državni proračun za oko 2,7 milijuna kuna. Brajša se pred istražnim sucem Borisom Ivančićem branila šutnjom, a za nekoliko dana sudac bi trebao donijeti odluku o tome hoće li se istraga pokretati. To je za Nacional.hr ispričao Brajšin odvjetnik Silvije Degen. On je o tome slučaju za Nacional.hr rekao i sljedeće:
"Jelenu Brajšu se sumnjiči da je utajila porez ne plaćajući doprinose koje i nije trebala plaćati obzirom da se radilo o ljudima koje je u sklopu Caritasa hranila i oblačila". U slučaju da sudac donese odluku o pokretanju istrage, Brajša i njezin odvjetnik uložit će žalbu. "Dalje ćemo dokazivati da nije odgovorna braneći se time da porez ne treba plaćati za osobe koje se ne nalaze u radnom odnosu", dodao je Degen.

Naime, početkom srpnja 2005., nakon napisa u medijima o Brajšinom navodnom nezakonitom stjecanju imovine, protiv Brajše je pokrenuta predistraga. Porezna uprava otkrila je nepravilnosti u poslovanju Caritasa, pa je od policije i poreznika zatražila dodatni nadzor, a vizitacija u Caritasu, koju je naložio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, također je u ožujku prošle godine utvrdila propuste u financijskom i knjigovodstvenom poslovanju, ali ne i pronevjere.

Vezane vijesti

Hrvatski Caritas prikupio 150.000 kuna za stradale u Japanu

Hrvatski Caritas prikupio 150.000 kuna za stradale u Japanu

Hrvatski Caritas uputio je 150.000 kuna novčane pomoći prikupljene u Hrvatskoj za stradale od potresa i tsunamija u Japanu. Novac, namijenjen… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika