13.04.2007. / 14:40

Autor: Ana Kirin

SLAVONSKI BROD

SDP podržao koaliciju HSP-a, HSLS-a i HSS-a

Uz pomoć vijećnika SDP-a koalicija HSP-a, HSLS-a i HSS-a u Slavonskom je Brodu u petak 13. travnja formirala novu vlast i za novog gradonačelnika izabran je pravaš Mirko Duspara, a za njegove zamjenike Vladimir Jerković i Olivera Maglić iz HSLS-a. Gradsko vijeće je tako konstituirano dvadeset i pet dana nakon izvanrednih izbora u Slavonskom Brodu.

Za manjinsku vladu koalicije HSP-a, HSLS-a i HSS-a, koja je osvojila najviše, deset mandata, glasovala su četiri vijećnika izabrana s liste SDP-a. SDP neće sudjelovati u izvršnoj vlasti, ali je iz redova te stranke izabran predsjednik Gradskoga vijeća Željko Rački. Mijo Golubičić iz HSP-a i Zdenko Horvat iz HSLS-a izabrani su za njegove zamjenike.

Željko Rački je rekao kako je SDP tehničku potporu za formiranje manjinske vlade koaliciji HSP-HSLS-HSS dao ponajprije stoga da ne dođe do novih izbora u gradu. Dodao je kako SDP neće sudjelovati ni u jednom obliku izvršne vlasti, nego samo u predstavničkim tijelima, komisijama i odborima "kao kontrola pobjedničke koalicije".

Oporbu u novom sazivu slavonskobrodskog Gradskoga vijeća činit će šest vijećnika HDZ-a, po dva vijećnika iz HNS-a i HDSSB-a te jedan vijećnik koalicije Akcije hrvatske republikanske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika.

Novi slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara u svojoj je prvoj izjavi za novinare rekao kako je cilj koalicije pokrenuti grad. "Prvo moramo vidjeti kakvo je stanje u gradskoj upravi nakon tri mjeseca i što treba promijeniti u sistematizaciji radnih mjesta koja nije rađena 15 godina. Prvi potez svakako će biti prijedlog proračuna za ovu godinu, a zatim odmah krećemo s realizacijom najavljenih projekata jer je već previše vremena izgubljeno", kazao je Duspara.

Vezane vijesti

Kud je plovio ovaj brod?

Kud je plovio ovaj brod?

Hrvatska policija za sada nema sigurne potvrde da je slovenski vojni brod danas bio u hrvatskim teritorijalnim vodama u Savudrijskoj vali, a o čemu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika