20.06.2007. / 16:44

Autor: Martina Zeković

SUĐENJE ZA MEDAČKI DŽEP

Odvjetnici Norca i Ademija ne žele prebacivati krivnju

U odvojenim izjavama sukobljenih braniteljskih timova generala Mirka Norca i Rahima Ademija, timovi su naglasili da im nije cilj krivnju prebaciti na drugu stranu, kako su jučer jedni drugima prebacivali u sudnici i izvan sudnice.

Željko Olujić, branitelj Norca, kazao je kako nikada nisu optuživali zapovjednike specijalne policije Mladena Markača i Željka Sačića. "Smatramo da su oni čestiti i časni borci, ali smo isticali činjenicu da Mirko Norac nikada nije zapovjedao specijalnim jedinicama MUP-a", rekao je Olujić nakon današnjeg suđenja.

On je dodao i da mu nije namjera bila javno ocrniti generala Ademija te da Norac krivnju ne želi prebaciti na Ademija jer smatra da je nevin.

"Samo smo tražili da se Županijski državno odvjetništvo očituje o podnesku u kojem Ademi tvrdi da nije imao stvarnu zapovjednu nadležnost nad akcijom Medački džep i ne vidim razloga zašto se drugi odvjetnički tim ljuti", izjavio je Olujić.

On je zaključio da je ipak zanimljivo da se radi o istom odvjetničkom timu koji se u Hagu sukobio s odvjetnicima generala Ante Gotovine.

Jadranka Sloković, Ademijeva braniteljica, objasnila je da sporni podnesak na ovom suđenju nije mogao biti predočen kao dokaz, a osim toga u njemu Norca ili nekog drugog ne tereti za nikakve zločine. "To je potpuno netočno, točno je samo to da Rahim Ademi kaže da on nije imao faktičnu kontrolu nad cijelim područjem Medačkog džepa za vrijeme trajanja operacije", dodala je Sloković.

Braniteljski timovi zadovoljni su prihvaćenim dokaznim prijedlozima, a posebno činjenicom što sud kao dokaze nije prihvatio dokumentaciju Save Štrbca, direktora srpskog Informacijsko-dokumentacijskog centra Veritas, koji je kao suradnik haškog tužiteljstva sudjelovao u prikupljanju dokumentacije o navodnim hrvatskim zločinima tijekom Domovinskog rata.

Vezane vijesti

Norac, Petrač i Sulić na slobodi

Norac, Petrač i Sulić na slobodi

Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić izašli su rano jutros na slobodu iz Kaznionice u Popovači, kao što je bilo ranije najavljeno od njihovih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika