02.07.2007. / 14:08

 

Extra zona

Glumica u borbi za 28 kvadrata

Mia Begović mora se iseliti iz stana koji je dobila na korištenje od Grada Zagreba, ali glumica se, iako je sada sretno udana, poučena neugodnom epizodom iz prošlosti ne želi odreći svoje samostalnosti

Protekli je tjedan bio izuzetno težak za glumicu Miju Begović. Na jesen planira obilježiti 20. godišnjicu karijere, a sad je u situaciji da mora dokazivati kako zaslužuje stan od 28 četvornih metara koji joj je - kao osobi koja svojim radom promiče kulturu u Zagrebu - Grad dodijelio na korištenje.
Mia Begović stan u Nodilovoj 10 dobila je od Grada Zagreba prije 10-ak godina, a sada je sud odlučio da se mora iseliti. U čitavu slučaju sporno je nekoliko stvari. Prema jednoj verziji, Mia Begović dobila je stan na korištenje samo na šest mjeseci, međutim ona očito smatra kako joj je stan ustupljen trajno. Grad joj je poslao zahtjeve za iseljenje u prosincu 2001. te siječnju 2005. Slučaj je nakon toga završio na sudu te će joj prema donesenoj nepravomoćnoj presudi stan biti oduzet, a glumici je naloženo i da mora platiti Gradu Zagrebu sudske troškove. Mia Begović na nijedno novinarsko pitanje nije željela odgovoriti, već je sve upućivala na svog odvjetnika Matiju Dorića. Uz njegovu pomoć odlučila se žaliti na zahtjev o deložaciji i boriti za stan koji za nju znači neovisnost i određenu sigurnost. To joj zbog neugodnih životnih iskustava znači toliko mnogo da je spremna uvjeriti sud i javnost kako sretan brak znači život na dvije adrese.
Naime, stan u Nodilovoj bio je glumici utočište nakon burnog razvoda s Ronaldom Lopatnyjem, jer je nakon brutalne svađe doslovno bez ičega morala napustiti suprugov stan na Tuškancu. Nakon propalog braka i velike tragedije koju je doživjela kada je u prometnoj nesreći izgubila sestru Enu, s čijim se gubitkom ni danas ne može pomiriti, Mia Begović utjehu je pronašla uz svog sadašnjeg supruga, zagrebačkog poduzetnika Željka Žnidarića. Iako je teško povjerovati da su veliko povjerenje i ljubav rezultirali brakom, ali ne i životom na zajedničkoj adresi, glumica ustraje u tim tvrdnjama i izričito napominje kako ona još uvijek živi u Nodilovoj 10.

Vezane vijesti

Predizborna rasprodaja uz populističke cijene

Predizborna rasprodaja uz populističke cijene

Nekoliko mjeseci uoči izbora, Vlada je odlučila iznaći rješenje za obeštećenje umirovljenika, a ovogodišnju ratu duga Kosoričin će kabinet isplatiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika