04.07.2007. / 14:37

Autor: Marko Biočina

AFERA MAESTRO

Produljen pritvor osumnjičenima, počinje istraga

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je danas da osmero osumnjičenih za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju ostaje u pritvoru, te da će se protiv njih će se provesti istraga. Vijeće je odbilo žalbe osumnjičenih i potvrdilo odluku o određivanju pritvora, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Istražnom sucu vraćen je na ponovno odlučivanje samo dio odluke kojom se pritvor osumnjičenima određuje i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Sutra će biti poznat datum prvog ročišta u istrazi u kojoj bi se trebalo saslušati 37 svjedoka, a među kojima su predsjednik i tajnik Fonda, Grga Ivezić i Franjo Jozić. Cijela je istraga je proglašena tajnom, što znači da svim sudionicima postupka prijeti kazneni progon ako otkriju podatke prikupljene u postupku.

Istraga će se voditi protiv trojice potpredsjednika HFP-a Josipa Matanovića, Roberta Peše i Ivana Gotovca, voditelja Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, odvjetnice iz Buja Asje Piplović, njezinog suradnika Mladena Jandričeka, zagrebačkog odvjetnika Jurja Parazajdera te poznatog poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića, koji je i dalje nedostupan pravosudnim tijelima, te je za njim raspisana tjeralica. USKOK ih tereti za primanje i davanje mita, odavanje službene tajne, udruživanje za počinjene kaznenog djela i pomaganje u primanju mita.

Vezane vijesti

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika