15.07.2007. / 15:55

Autor: Martina Zeković

SVJETSKI REKORD

Prekooceanski brod od štapića za sladoled

Replika 15-metarskog vikinškog broda napravljena od pet milijuna štapića za sladoled uskoro će započeti svoju plovidbu preko Atlantskog oceana. Robert McDonald, njegov sin i 5000 učenika iz 18 škola u Nizozemskoj sastavili su taj brod za četiri godine.

''Želio sam pokazati djeci da je sve moguće. To nije samo brod od štapića za sladoled, to je ujedno najveći reciklirani predmet na svijetu", kazao je McDonald.

McDonald je sa devet godina u eksploziji plina ostao bez roditelja te šestero braće i sestara. Završio je u bolnici gdje je morao ostati pet godina kako bi se u potpunosti oporavio.

Tijekom godina uspio je oboriti 31 svjetski rekord uključujući penjanje na newyorške blizance 1985., puno prije nego što je to učinio Spiderman.

McDonald se nada da će u rujnu ili listopadu krenuti na put od Nizozemske do Amerike, ali pred njim još uvijek stoji problem pronalaženja sponzora za takvo putovanje.

Vezane vijesti

Kud je plovio ovaj brod?

Kud je plovio ovaj brod?

Hrvatska policija za sada nema sigurne potvrde da je slovenski vojni brod danas bio u hrvatskim teritorijalnim vodama u Savudrijskoj vali, a o čemu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika