17.07.2007. / 16:18

Autor: Martina Zeković

GRČKA

Uhićenom hrvatskom pomorcu određen pritvor

Kristo Laptalo, zapovjednik teretnog broda "Coral Sea", koji je uhićen kada je grčka obalna straža u subotu pronašla 51 kilogram kokaina na njegovu brodu, jučer je dao iskaz pred istražnim sucem.

Nagađalo se da će sudac nakon iskaza pustiti Laptala da se brani sa slobode, ali je sudac ipak donio odluku o pritvoru. Laptalo se nalazi u pritvorskoj jedinici u grčkom gradu Egionu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija tvrde da slijedi podizanje optužnice.

Naime, Laptalo je odbio pomoć hrvatskog veleposlanstva, jer mu je belgijska brodarska tvrtka Trireme Vessel već poslala odvjetnika.

O ovom slučaju grčko ministarstvo trgovine izvijestilo je konzulat RH-a u Ateni, a o svemu je obaviješteno i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Posada broda koji plovi pod zastavom Bahama sastoji se od 26 članova, a u menadžmentu je belgijske brodarske tvrtke Trireme Vessel. Brod je plovio iz luke Caracas gdje je teret provjeren prije isplovljavanja pa nije poznato kako je droga dospjela na brod.

Brod služi za prijevoz južnog voća i na redovitoj liniji Južna Amerika - Mediteran trebao je doploviti u Riječku luku.

Cijena jednog kilograma kokaina na zapadnoeuropskom tržištu kreće se između 30.000 i 40.000 eura.

Vezane vijesti

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika