24.07.2007. / 15:31

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Hrvatski konzul u pritvoru zbog ukradenog mercedesa

Bruno Paurević, hrvatski konzul u Banja Luci kojeg je u nedjelju policija zaustavila s ukradenim automobilom, zadržan je u pritvoru. Paurević, koji je osumnjičen da je luksuzni automobil ukrao u Sloveniji, na njega stavio talijanske registracijske pločice i prokrijumčario ga u Hrvatsku, danas je pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda sve porekao.

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija doznaje se da je Paureviću s jučerašnjim datumom otkazan ugovor o radu te je Paurević određeno vrijeme bio pod posebnim mjerama zbog indicija o nepravilnosti u radu.

Paurevića je posebna jedinica prometne policije zaustavila na autocesti nedaleko Ivanić Grada zbog sumnjivih registarskih pločica. Tada je utvrđeno da je mercedes koji je vozio ukraden te da je policiji predočio prometnu dozvolu i policu osiguranja drugog automobila.

Policija tvrdi da je Paurević u jednom lokalu u slovenskom mjestu Posavec 14. srpnja ukrao originalni ključ mercedesa, dan kasnije došao po automobil, na njega stavio nepripadajuću registraciju i ilegalno ušao u Hrvatsku.

Paurević tvrdi da je automobil koji je vozio posudio od prijatelja, ne znajući da je ukraden.

Istražni sudac Boris Ivančić Pauroviću je odredio 48-satni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

U tom roku tužiteljstvo treba predložiti pokretanje istrage te saslušanje svjedoka, među ostalima i osobe za koju Paurović tvrdi da je vlasnik autombila.

Vezane vijesti

Sindikalistu Jadrankamena prijava za krađu službenog kombija

Sindikalistu Jadrankamena prijava za krađu službenog kombija

Protiv sindikalista Jadrankamena Marka Eterovića (55) iz Pučišća policija je podnijela kaznenu prijavu za krađu službenog kombija, izvijestila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika