01.09.2007. / 10:07

Autor: Nina Tomljanović

IMIGRACIJA

Ispred talijanske obale uhvaćeno više od 400 ilegalnih useljenika

Prema podacima koje je u utorak objavilo ministarstvo unutarnjih poslova, broj ilegalnih useljenika koji su morem ušli u Italiju u padu je od početka 2007. godine i iznosi 12.419 osoba, dok je u istom razdoblju lani bio 14.511

Jučer u talijanskim vodama, kod Sicilije i Sardinije je uhvaćeno više od 400 ilegalnih useljenika, priopćila je talijanska policija.

Čamac s 208 osoba, među kojima 57 žena i 19 djece, patrolni carinski brod presreo je rano jutros dvadesetak kilometara od Sicilije dok je bio u potrazi za jednim drugim brodom o kojemu su dojavile malteške vlasti. Ispred Sicilije pregledana su još dva čamca tijekom jutra, jedan s 29 osoba, među kojima je bilo šest žena i novorođenče i drugi s 36 migranata.

Obalna straža je tijekom popodneva u vodama kod Sardinije presrela čamac sa 132 osobe, među kojima su bili Palestinci i Kurdi. U četvrtak je u vodama kod Sicilije i Sardinije uhvaćeno gotovo stotinu osoba.

Prema podacima koje je u utorak objavilo ministarstvo unutarnjih poslova, broj ilegalnih useljenika koji su morem ušli u Italiju u padu je od početka 2007. godine i iznosi 12.419 osoba, dok je u istom razdoblju lani bio 14.511.

Vezane vijesti

Na Siciliji plaćaju za čišćenje snijega i ljeti

Na Siciliji plaćaju za čišćenje snijega i ljeti

Snalažljivi Sicilijanac iz Palerma zatražio je, i dobio, naknadu za prekovremen rad zbog "čišćenja snijega" od travnja do kolovoza, objavio je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika