18.09.2007. / 17:47

Autor: Martina Čizmić

DEN HAAG

Čermak odabrao nove odvjetnike

General Ivan Čermak odabrao je dvojicu britanskih odvjetnika koji će ga braniti pred Haškim sudom.

Nakon što je zbog sukoba interesa ostao bez odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića, u skladu sa odlukom Haškog suda Čermak je odabrao Stevena Kaya QC i Andrewa Cayleya iz Londona.

Odabrani odvjetnici slove kao najiskusniji tim odvjetnika na području međunarodnog kaznenog prava. Steven Day QC odvjetnik je s 30 godina pravničkog iskustva u Engleskoj. Vodeći je međunarodni odvjetnik branitelj iz područja kaznenog prava. U posljednjih deset godina zastupao je optuženike na ICTY-u i Međunarodnom sudu za Ruandu. Klijenti su mu bili Duško Tadić, Slobodan Milošević i Alfred Musemu.

Andrew Cayley bivši je vojni tužitelj i branitelj te bojnik u britanskoj vojsci. Prije je bio viši tužitelj na Međunarodnom kaznenom sudu. Sudjelovao je na slučajevima protiv generala pukovnika Radoslava Krstića, osuđenog za genocid u Srebrenici, te na slučaju protiv Ahmeda Haruna i Ali Kushyaba koji su optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Sudanu.

Odvjetnici će raditi s timom iz Hrvatske koji će provesti temeljitu istragu i analizu slučaja kako bi dokazali Čermakovu nevinost.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika