21.09.2007. / 14:46

Autor: Marko Biočina

TEKSAS

Veliki kauboj Bush se boji konja

Iako se ponosi svojim teksaškim podrijetlom George W. Bush boji se konja. To je jedna od tvrdnji koje u svojoj knjizi iznosi Vicente Fox, bivši meksički predsjednik i bliski saveznik američkog predsjednika. Fox svog kolegu opisuje kao „lažnog kauboja“ koji umjesto jahanja preferira vožnju automobilom, ali i „najdrskijeg čovjeka“ kojeg je ikada upoznao.

Temelj za svoje tvrdnje Fox je pronašao u jednom od njihovih susreta u Meksiku kada je Bushu ponudio da zajaše konja. Bush je navodno odbio i u strahu se odmaknuo od životinje.

„Ljubitelji konja uvijek mogu prepoznati kad drugi ne dijele tu strast“, navodno je rekao Fox.

Bush je u prošlosti često s ponosom isticao svoje teksaško podrijetlo, a na poziciju predsjednika je došao kao guverner te savezne države. Mediji su u prošlosti često prenosili slike Georgea Busha kako svom ranču Crawfordu u tradicionalnoj odjeći kauboja s nezaobilaznim stetson šeširom lovi prepelice.

Ipak, sudeći po Foxu taj kaubojski imidž ipak je bio samo dobar PR. Još jedan argument tvrdnjama da se Bush uistinu boji konja je i činjenica da na svom golemom ranču ne drži niti jednog konja i samo pet komada stoke.

Vezane vijesti

Putnici s leta 93 među najhrabrijima u američkoj povijesti

Putnici s leta 93 među najhrabrijima u američkoj povijesti

Četrdeset putnika leta 93 koji su se 11. rujna suprostavili otmičarima izveli su jedno od najhrabrijih djela u američkoj povijesti, rekao je u subotu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika