29.11.2007. / 17:31

Autor: Katarina Zorić

SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA

Usvojen GUP, a Bandić najavio da ne prelazi u Sabor

Generalni urbanistički plana (GUP) Zagreba poduprli su zastupnici vladajuće koalicije koju vodi SDP, zastupnici HSP-a i HNS-a bili su protiv, a suzdržani su bili zastupnici HDZ-a te zastupnik Jurica Meić iz SDP-a…

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine prihvatili su danas većinom glasova konačni prijedlog Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba.

Generalni urbanistički plana (GUP) Zagreba poduprli su zastupnici vladajuće koalicije koju vodi SDP, zastupnici HSP-a i HNS-a bili su protiv, a suzdržani su bili zastupnici HDZ-a te zastupnik Jurica Meić iz SDP-a.

Pero Kovačević (HSP) ustvrdio je kako bi GUP Zagreba trebalo nazvati "GUP-om investitora" ili "GUP-om Ministarstva graditeljstva" i dodao kako HSP ne podržava taj dokument jer u njemu nije određeno što su opći interesi grada Zagreba u odnosu na interese privatnih investitora.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u završnoj je riječi naveo da bez definiranja javnog interesa u Zagrebu neće biti ostvaren nijedan projekt.

"Nemam ništa protiv investitora, neka ih se javi što više, ali tvrdim da nećemo dovoditi u pitanje javni interes", rekao je Bandić otklonivši tako tvrdnje da gradska uprava pogoduje investitorima.

Prije početka sjednice zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako i dalje ostaje gradonačelnik i da će sa SDP-om i 2009. (na lokalnim izborima) opet u pohod na pobjedu.

"Moj izborni projekt je Zagreb i sve što sam činio u političkom i obiteljskom životu vezano je za Zagreb", odgovorio je Bandić na pitanje gradskog zastupnika Joška Morića (DC) u aktualnom satu ostaje li gradonačelnik ili prelazi u Hrvatski sabor.

Na njegov upit istražuje li USKOK gradonačelnika i njegove suradnike, Bandić je odgovorio da nije ni "šef orkestra" ni šef USKOK-a već gradonačelnik te poručio neka institucije rade svoj posao.

Na upit gradske zastupnice Alenke Košiša Čičin-Šain (HNS) Bandić je odgovorio da je voda u Zagrebu ispravna za piće i dodao da se analiza vode obavlja svaka 24 sata.

"Moram smiriti ljude i reći da mineralnih ulja nema u vodi prije vodomjera", naveo je i izrazio uvjerenje da će stanovnici u Vrbanima III i u zgradama POS-a u Španskom u suradnji s investitorom što prije riješiti problem te naveo kako grad nije ni kupovao ni prodavao te stanove.

"Kada je voda u pitanju ne smijemo otvarati vrata politizaciji", kazao je Bandić i ocijenio kako će sada kada su prošli parlamentarni izbori i u Zagrebu biti manje zagađene vode, urušavanja grada i pucanja zgrada.

Vezane vijesti

'Zagreb je u urbanističkoj i investicijskoj blokadi'

'Zagreb je u urbanističkoj i investicijskoj blokadi'

Predsjednik skupštinskog povjerenstva koje je bilo osnovano radi utvrđivanja činjenica o ispravcima urbanističkih planova u Zagrebu, gradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika