07.01.2008. / 13:17

Autor: Marijana Zrinjski

ODVJETNICI GENERALA MARKAČA

"Markač nije ugrozio ni svjedoke, niti dokaze"

Iz Haaškog suda priopćeno je danas da su odvjetnici generala Mladena Markača podnijeli žalbu na odluku haaškog suca Frederika Harhoffa o uhićenju i prebacivanju Markača u Haag zbog kršenja uvjeta boravka na privremenoj slobodi. Prema generalovim odvjetnicima radi se o neproporcionalnoj i neadekvatnoj odluci, te se naglašava da je ovo prvi prijavljeni slučaj povrede uvjeta boravka na slobodi od 2004. godine pa je odluka o uhićenju generala koji je 30. prosinca vraćen u pritvor u Scheveningen, nesrazmjerna veličini povrede. Također, u žalbi se ističe da Markač svojim kršenjem uvjeta na privremenoj slobodi, nije ugrozio ni sudski postupak, ni svjedoke, niti dokaze. Isto tako nije postojala opasnost od njegova bijega.

Markačev odvjetnik Goran Mikuličić kritizirajući način na koji je Harhoff vodio postupak, ustvrdio je da je sudac onemogućio obrani da se izjasni o slučaju i ponudi druge mjere osiguranja od novih kršenja uvjeta boravka na slobodi.
Podsjetimo, dan prije Božića u javnosti su se pojavile fotografije Markača sa lova na Bilogori. Na fotografijama se nalazi i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin koji je radi te afere nekoliko dana kasnije podnio ostavku na dužnost.

Vezane vijesti

Mesić razriješio generala Lucića

Hrvatski predsjednik i zapovjednik Oružanih snaga RH, Stjepan Mesić danas je formalno razriješio generala zbora Josipa Lucića dužnosti načelnika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika